Γιώργος - Εύα Γραμματικάκης
Με την Εύα Γραμματικάκη σε μουσική εκδήλωση στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (17/07/2023)

Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Βαθύτατη η θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη»

Ηράκλειο
Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Βαθύτατη η θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (25/10) η Σύγκλητος του Ιδρύματος

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου (υπ’ αριθμόν 507η/25-10-2023 έκτακτη Συνεδρίαση).

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκε με μεγάλη θλίψη την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα συμπληρώνει «ο Γιώργος Γραμματικάκης ήταν από τους πρώτους καθηγητές του Τμήματος Φυσικής. Άφησε ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης την περίοδο 1990-1996, δίνοντας έμφαση στις συγκλίσεις και κάνοντας επιλογές που καθόρισαν θετικά την περαιτέρω πορεία του Πανεπιστημίου».

Την ίδια ώρα τονίζει πως «ο Γιώργος Γραμματικάκης άφησε σημαντικό στίγμα και πέρα από τα όρια του Πανεπιστημίου Κρήτης ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ως Ευρωβουλευτής, αλλά κυρίως μέσα από το συγγραφικό του έργο, με το οποίο έφερε το ευρύ κοινό κοντά στην επιστήμη της Φυσικής».

Τέλος, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει «βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη» και «τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δείτε ΕΔΏ το ψήφισμα του Πρυτανικού Συμβουλίου ή εδώ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News