ευκάλυπτος παιδική χαρά

Ευκάλυπτος: Διάσπαρτα σκουπίδια και απορρίμματα στο πάρκο των Ηρακλειωτών

Ηράκλειο
Ευκάλυπτος: Διάσπαρτα σκουπίδια και απορρίμματα στο πάρκο των Ηρακλειωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν στο Πάρκο του Ευκαλύπτου στο Κομμένο Μπεντένι 250 παιδιά από δύο δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου και τα σκουπίδια είναι σωρός

Για την καθαριότητα σε λαοφιλή παιδική χαρά του Ηρακλείου διαμαρτύρονται κάτοικοι της πόλης μας, υπογραμμίζοντας ότι με τέτοιες εικόνες τα παιδιά δεν μπορούν να χαρούν το παιχνίδι τους. Διάσπαρτα βρίσκονται στο έδαφος σκουπίδια και απορρίματα, όπως φαίνονται και στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει το neakriti.gr.

Το πώς βρέθηκαν εκεί είναι ασφαλώς ερωτηματικό

Το πρωί της Τρίτης (24/10) βρέθηκαν στο Πάρκο του Ευκαλύπτου στο Κομμένο Μπεντένι 250 παιδιά από δύο δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου και τα σκουπίδια είναι σωρός.

«Δεν υπάρχει προσωπικό»

Σε επικοινωνία που είχαν ο διεθυντής τους ενός σχολείου με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, ώστε να μεριμνήσει ο τελευταίος για την καθαριότητα του χώρου, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Σύμφωνα με τον διεθυντή του δημοτικού, η αρμόδια υπηρεσία απάντησε ότι δεν υπάρχει προσωπικό!

Και θα αφήσουν τα παιδιά να παίζουν μέσα στα σκουπίδια;

«Μας ζήτησαν και τα ρέστα, γιατί ''δεν τους ενημερώσαμε για την εκδρομή'', λες και δε θα έπρεπε να είναι ούτως ή άλλως καθαρά. Άρα κάθε φορά που περπατάμε στο Ηράκλειο θα πρέπει να ζητάμε να είναι καθαρά, λες και δεν ειναι υποχρέωση του δήμου. Πραγματικά θλιβομαι για το τι βλέπουν τα παιδιά μας!», σημειώνει στο neakriti.gr, ο διευθυντής του σχολείου.

ευκάλυπτος παιδική χαρά

Η ευθύνη μας

Πρόκειται για ένα πάρκο το οποίο επισκέπτονται καθημερινά οικογένειες με τα παιδάκια τους, τουρίστες, ηλικιωμένοι, νεαροί, ποδηλάτες και αθλητές, κι όμως, κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, προκειμένου η περιοχή να παραμένει καθημερινά καθαρή. Τα απομεινάρια αυτής της καθημερινής απόδρασης, είναι ορατά παντού. Άδεια πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια αναψυκτικών και μπίρας, χάρτινα και πλαστικά κύπελλα, χαρτοσακούλες. 

Οταν ένας κάνει την αρχή, εύκολα άλλοι ακολουθούν. Θα πει κάποιος, και τι να κάνουν; Πού να ακουμπήσουν το άδειο μπουκαλάκι; Ο σκουπιδότοπος προσκαλεί. Κύρια η ευθύνη του δήμου, καθώς σε ένα από τα σημαντικότερα πάρκα της πόλης επικρατούν εικόνες εγκατάλειψης.

Αλλά ευθύνη έχουν και οι πολίτες. Ας κάνει κάποιος την αρχή και να πάρει φεύγοντας μαζί του τα ο,τι απορριφθεί, γιατί προφανώς η δημοτική Αρχή αδυνατεί να διατηρήσει καθαρό ένα χώρο που γεμίζει τάχιστα με απορρίματα, αφού όπως όλα δείχνουν της αρκεί να ηττάται συνεχώς από προσχήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι ζητούν να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για τακτικότερη καθαριότητα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News