αγρότες

Ηράκλειο: Ενισχύσεις στους αγρότες για να ηλεκτροδοτήσουν τις εγκαταστάσεις τους

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Ενισχύσεις στους αγρότες για να ηλεκτροδοτήσουν τις εγκαταστάσεις τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού

Η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε την έναρξη υποδοχής αιτήσεων για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Η υποδοχή των αιτήσεων γίνεται στα γραφεία της Υπηρεσίας της Περιφέρειας, Νικολάου Πλαστήρα 100, 2ος όροφος, όπου μπορούν να απευθύνονται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για δράσεις εξηλεκτρισμού των εκμεταλλεύσεων τους, (ενδεικτικά ποιμνιοστάσια, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κ.α.), υμπληρώνοντας τις σχετικές αιτήσεις και υποβάλλοντας τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά.

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση παραγωγικών φορέων, ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι επαγγελματίες αγρότες κάτοχοι νόμιμων και μόνιμων υφιστάμενων εγκαταστάσεων  και ειδικότερα: 

  1. Αρδευτικών  (γεωτρήσεις, φρέατα, παρόχθια αντλιοστάσια κλπ) με άδεια χρήσης νερού σε ισχύ,
  2. Κτηνοτροφικών, με άδεια εγκατάστασης_ λειτουργίας σε ισχύ και 
  3. Θερμοκηπιακών, εγκεκριμένου τύπου και εκτός ορίων οποιασδήποτε κατηγορίας οικισμού. 

Υπογραμμίζεται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα είναι

  1. η κατοχή Βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) με ημερομηνία έκδοσης μετά την 01/01/23, και 
  2. η νομιμότητα της εκάστοτε εγκατάστασης, όπως σε κάθε περίπτωση προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίες πρέπει και να πληρούνται τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης όσο και κατά την περίοδο ολοκλήρωσης του έργου.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με στοιχεία επικοινωνίας: Γιανναδάκη Στέλλα, τηλ.:2813407960 & e-mail: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News