Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων (vid)

Ηράκλειο
Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων (vid)
Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση αντιγριπικών εμβολίων, που όμως σε πρώτη φάση και πάντως μέχρι πριν την 1η Νοεμβρίου θα γίνεται μέσω συνταγογράφησης. Αμέσως μετά πολίτες κάτω των 65 θα μπορούν με το ΑΜΚΑ να κάνουν στο φαρμακείο το εμβόλιο τους, καθώς οι άνω των 65 σε ότι αφορά τη δόση του νέου εμβολίου, θα πρέπει να υπάρχει συνταγογράφηση
  • Με συνταγή γιατρού μέχρι 1η Νοεμβρίου φέτος το εμβόλιο της γρίπης
  • Κάλεσμα από Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακοποιούς για μαζικό εμβολιασμό κατά της γρίπης

Μετά από ένα πήγαινε έλα σε ότι αφορά τις αποφάσεις, η αρχική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που έλεγε ότι  φέτος τα εμβόλια της γρίπης σε αντίθεση με πέρυσι θα συνταγογραφούνται, που προκάλεσε αντιδράσεις, τελικά άλλαξε και έτσι η συνταγογράφηση θα ισχύει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αφού από 1η Νοεμβρίου οι πολίτες έως 65 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη με το ΑΜΚΑ τους απευθείας στα φαρμακεία.

Διαφορετική είναι η μέριμνα για τους άνω των 65, με αφορμή το νέο εμβόλιο με το οποίο υπό συνθήκες θα εμβολιαστούν και για να το κάνουν θα πρέπει να έχουν συνταγογράφηση.

Η εμβολιαστική περίοδος ξεκίνησε σήμερα για όσους  επιθυμούν να εμβολιαστούν πριν την 1η Νοεμβρίου, θα πρέπει να το συνταγογραφούν.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και φαρμακοποιοί κάλεσαν τους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά, επισημαίνοντας ότι η περίοδος έξαρσης της γρίπης καταγράφεται από το Φεβρουάριο και μετά, οπότε και θα πρέπει με τον εμβολιασμό να έχουν θωρακιστεί.

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News