Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου για την εποχική γρίπη

Ηράκλειο
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου για την εποχική γρίπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς τους πολίτες του Ηρακλείου απευθύνεται με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου για την προστασία των πολιτών απέναντι στην εποχική γρίπη

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τους πολίτες να θωρακιστούν και φέτος απέναντι στην εποχική γρίπη άμεσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

•              Κάθε χρόνο η εποχική γρίπη προκαλεί σημαντική νοσηρότητα αφού προσβάλλει το 10-20% του πληθυσμού με αποτέλεσμα την αύξηση των επισκέψεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική επιβάρυνση στη δημόσια υγεία.

•              Το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρωτογενούς πρόληψης αποτελεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής και ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός όλων των ομάδων υψηλού κινδύνου κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

•              Τηρώντας τα μέτρα αυτά θωρακίζεται το σύστημα υγείας απέναντι στην κορύφωση της δραστηριότητας της γρίπης που συμβαίνει κατά τους χειμερινούς μήνες.

•              Φέτος για πρώτη φορά υπάρχουν τρία διαφορετικά εμβόλια κατά των ιών της γρίπης που  συνταγογραφούνται κατόπιν αξιολόγησης  από το θεράποντα ιατρό ανάλογα με την ηλικία και τα συνοδά νοσήματα.

Για τους παραπάνω λόγους επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό σας προκειμένου να διενεργήσει τον ενδεδειγμένο για τον καθένα εξατομικευμένο αντιγριπικό εμβολιασμό, ειδικά αν ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ο πρόεδρος Αλέξανδρος Π. Πατριανάκος                                                                           

Ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Εμμ. Λαθουράκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News