Ασίτες, αποκαλυπτήρια προτομών

Άνω Ασίτες: Το χωριό τίμησε τους οπλαρχηγούς του - Τα αποκαλυπτήρια των προτομών τριών ηρώων της Εθνικής Αντίστασης (vid)

Ηράκλειο
Άνω Ασίτες: Το χωριό τίμησε τους οπλαρχηγούς του - Τα αποκαλυπτήρια των προτομών τριών ηρώων της Εθνικής Αντίστασης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του οπλαρχηγού Εμμανουήλ Μανουσάκη, του Ιωάννη Πολυξίγκη και του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Εμμανουήλ Μπαντουβά

Με μεγάλη συγκίνηση σύσσωμη η τοπική κοινωνία στις Άνω Ασίτες απέτινε φόρο τιμής στους ήρωες οπλαρχηγούς συντοπίτες τους.  

Τριών ηρώων που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του Έθνους και πολέμησαν με αυταπάρνηση για την Ελευθερία.

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών  που τίμησαν με τη συμμετοχή τους την πρωτοβουλία, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών που τοποθετήθηκαν στο ηρώο του χωριού.  

Του οπλαρχηγού Εμμανουήλ Μανουσάκη, του Αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης Κρήτης Μπαντουβά Εμμανουήλ και του Οπλαρχηγού Μαλεβιζίου και βουλευτή της Κρητικής Πολιτείας Πολυξίγκη Ιωάννη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού Μεθόδιος και ακολούθησαν ομιλίες για τους αγώνες των ηρώων από τους απογόνους τους, καθώς και κατάθεση στεφάνων. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News