ΙΤΕ

«Βραδιά Ερευνητή» στο ΙΤΕ: «Έκλεψαν» την παράσταση το Μίνι Πλανητάριο και το Escape Room (vid)

Ηράκλειο
«Βραδιά Ερευνητή» στο ΙΤΕ: «Έκλεψαν» την παράσταση το Μίνι Πλανητάριο και το Escape Room (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ένα μίνι πλανητάριο, μέχρι escape room με γρίφους γνώσης, και αντικείμενα από τα ερευνητικά ινστιτούτα του ΙΤΕ, περιλαμβάνονταν στα εκθέματα που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μικροί και μεγάλοι που επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας για τη βραδιά ερευνητή

Ξεπέρασαν τις 3 χιλιάδες οι επισκέπτες στο ΙΤΕ για τη βραδιά ερευνητή, μια προσπάθεια σύνδεσης των ερευνητικών ιδρυμάτων με τις τοπικές κοινωνίες.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας και να συμμετέχουν σε δράσεις άμεσα συνδεδεμένες με την έρευνα και τις επιστήμες.

Ένα μίνι πλανητάριο, ένα escape room  αλλά και πλήθος εκθεμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επισκεπτών που χάρηκαν την ξενάγηση, με τον πρόεδρο του ΙΤΕ να εξηγεί γιατί η έρευνα είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον, σε μια πορεία που επικεντρώνει στην κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση.

Η βραδιά ερευνητή εντάσσεται στο πρόγραμμα Μαρί Κιουρί που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και κυρίως της σύνδεσής της με τους πολίτες αλλά και τη νέα γενιά.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News