Βενιζέλειο: «Κραυγή» αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς - Προειδοποιούν με ομαδική παραίτηση (vid)

ακρόαση άρθρου
Ηράκλειο
Βενιζέλειο: «Κραυγή» αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς - Προειδοποιούν με ομαδική παραίτηση (vid)
Έτοιμοι να ακολουθήσουν το δρόμο της παραίτησής δηλώνουν οι ειδικευόμενοι του χειρουργικού τομέα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου έχουν διακοπεί όλα τα τακτικά χειρουργεία
  • Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους χειρουργούς
  • Πρόβλημα η πλήρης αναστολή των τακτικών χειρουργείων εδώ και ένα μήνα
  • Το «πάγωμα» των χειρουργείων προκαλεί και ελλιπέστατη εκπαίδευση των ειδικευόμενων
  • Δουλεύουν μέρα και νύχτα για να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας
  • Έτοιμοι να μην συμβιβαστούν με την απαξίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο

Κραυγή απόγνωσης από τους εκπαιδευόμενους χειρουργούς του Βενιζελείου που δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν ομαδικά αν η κατάσταση συνεχιστεί, με τα χειρουργεία του νοσοκομείου ουσιαστικά κλειστά, με την κάλυψη μόνο έκτακτων και ογκολογικών περιστατικών.

Η πλήρης αναστολή των τακτικών χειρουργείων εδώ και ένα μήνα έχει παγώσει τη διαδικασία της εκπαίδευσης τους καθώς για να προχωρήσουν πρέπει να συμπληρώνουν κάθε μήνα συγκεκριμένο χρόνο πρακτικής άσκησης σε χειρουργικές επεμβάσεις. 

Οι ειδικευόμενοι των χειρουργικών ειδικοτήτων μένουν ανεκπαίδευτοι, ανεπαρκείς σε επίπεδο χειρουργικών δεξιοτήτων, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υγείας της κοινωνίας μας, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι τους κάνοντας λόγο για ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος τους στην εκπαίδευση 

Για διπλοβάρδιες, υπερεφημέρευση χωρίς ρεπό και άδειες, εξουθένωση του προσωπικού με συνέπεια την αύξηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους που θέτει εν δυνάμει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών,  ράντζα και πολύωρες αναμονές στο Τ.Ε.Π… συνθέτουν την σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων κάνει λόγο η ένωση εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει σταματήσει τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Ουσιαστικά έχει κλείσει αλλά αυτούς που πρέπει να δώσουν μια λύση μάλλον δεν τους ενδιαφέρει. Οι εργαζόμενοι αυτού του νοσοκομείου, αυτοί που έχουν δώσει ακόμη και την ψυχή τους για το ΕΣΥ δεν θα συμβιβαστούν, με την αδιαφορία τους και με τις υπόγειες δικές τους πολιτικές σκέψεις και θα μας βρουν απέναντι τους .

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News