melina _ paraskakis

Θάνατος μικρής Μελίνας: «O Άγιος Μηνάς έδειξε το σημάδι του...», λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης 4χρονης μετά την καταδίκη της αναισθησιολόγου

Ηράκλειο
Θάνατος μικρής Μελίνας: «O Άγιος Μηνάς έδειξε το σημάδι του...», λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης 4χρονης μετά την καταδίκη της αναισθησιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ο πατέρας του παιδιού Μανόλης Παρασκάκης εμφανίστηκε δικαιωμένος για την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου

Ένοχη κρίθηκε η γιατρός-αναισθησιολόγος που είχε εμπλακεί στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από επέμβαση «ρουτίνας», στο Ηράκλειο. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχη τη γιατρό για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με τριετή αναστολή.

Μετά την ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ο πατέρας του παιδιού Μανόλης Παρασκάκης εμφανίστηκε δικαιωμένος για την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Στον αντίποδα, η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της γιατρού προανήγγειλε προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Η καταδικαστική σε βάρος της γιατρού απόφαση ήρθε σχεδόν 8 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία τη γιατρό.  Ωστόσο, της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη της. Τελικά της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, τη χθεσινή ημέρα, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή της γιατρού.

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Πρέπει και να επιμένουμε καμιά φορά, όπως επέμενα εγώ τόσα χρόνια… Έχουν περάσει 8 χρόνια», δήλωσε χθες ο κ. Παρασκάκης τονίζοντας ότι «επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα. Η κατηγορούμενη είναι ένοχη. Εγώ κι η σύζυγός μου το ξέραμε ήδη. Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που μου έδωσε δύναμη να επιμείνω… Να πιστεύετε, να έχετε πίστη!».

«Παρά τις διακυμάνσεις (με το εφετείο που ακυρώθηκε στην αρχή και παρ’ όλα αυτά που γίνανε),  δεν εγκατέλειψα ποτέ την πίστη μου: Θέλω να αναφερθώ σ’ ένα γεγονός που δεν το έξω αναφέρει ξανά. Η μικρή κόρη που κάναμε για να αντιμετωπισουμε το θάνατο της Μελίνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του Αγίου Μηνά που είναι πολιούχος του Ηρακλείου και προστατεύει από το άδικο. Αυτό το θεώρησα ως καλό οιωνό και μπορώ να σας πω ότι δικαιώθηκα αφού πίστευα ότι στο τέλος θα καταδικαστεί…», είπε κλείνοντας ο πατέρας της μικρής Μελίνας.

«Το δικαστήριο έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία την κατηγορούμενη υιοθετώντας την άποψη της μη αντιμετώπισης του βρογχόσπασμου ενώ όπως όλοι ανεξαιρέτως οι μάρτυρες κατέθεσαν, και οι πραγματογνωμοσύνες που συντάχθηκαν επί τούτου, διέλαβαν ότι το κλινικό σύμβαμα ήταν σύνθετο με εκδήλωση βρογχόσπασμου αλλά και αιμοδυναμική κατάρρευση ως αποτέλεσμα της αλλεργικής αντίδρασης και η θεραπευτική αντιμετώπιση ήταν η επιστημονικά ενδεδειγμένη» δήλωσε χθες η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, «θα περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης ώστε να ασκήσουμε αναίρεση κατ’ αυτής».

Η απολογία της γιατρού ενώπιον της Έδρας έλαβε χώρα πριν από περίπου δέκα ημέρες. «Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι γιατροί να λένε ψέματα για να με υποστηρίξουν. Το παιδί είχε και τα τρία συμπτώματα. Βρογχοσπασμό, βραδυκαρδία και υπόταση που δείχνουν ξεκάθαρα αναφυλακτικό σοκ», ανέφερε τότε, μεταξύ άλλων, η γιατρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News