ΠΑΓΝΗ
Φωτ. neakritit.gr

Βρύσαλης: «Οι προσωρινοί πίνακες ανέδειξαν το μέγεθος της κοροϊδίας προς τους νοσηλευτές»

Ηράκλειο
Βρύσαλης: «Οι προσωρινοί πίνακες ανέδειξαν το μέγεθος της κοροϊδίας προς τους νοσηλευτές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γραπτή δήλωση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τους συμβασιούχους νοσηλευτές

«Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας κατά την Πανδημία για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις υποσχέσεις περί μονιμοποίησης όλων όσων εργαστήκαν την περίοδο της πανδημίας. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βρύσαλης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει τα εξής:

«Οι προσωρινοί πίνακες για τις 3.700 θέσεις Νοσηλευτικής (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) που για το ΠΑΓΝΗ  αντιστοιχούν 105 μόνιμες θέσεις, ανέδειξαν το μέγεθος της κοροϊδίας προς τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες μας.

Στο ΠΑΓΝΗ από τους 227  συμβασιούχους νοσηλευτές όλων των κατηγοριών  που ήδη εργάζονται, με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της ΤΕ κατηγορίας εξασφάλισαν θέση μόνο οι 49 ΤΕ νοσηλευτές  Αριθμός πολύ μικρότερος από τους ήδη εργαζόμενους 111 νοσηλευτές ΤΕ. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν φύγει από την νοσηλευτική υπηρεσία με παραιτήσεις συνταξιοδοτήσεις κα 50 εργαζόμενοι

Οι υπόλοιποι (και όσοι δεν διοριστούν σε άλλα νοσοκομεία) θα απολυθούν μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων. Οι παραπάνω συνάδελφοι, μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους συναδέλφους (, μέσω του προγράμματος «4.000 στην Υγεία», με συμβάσεις μέσω ΕΟΔΥ μπλοκάκια )  καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από 93.580 τον Ιανουάριο 2013 σε 71.788 τον Ιούνιο 2023).

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυσή τους -εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο».

Η πραγματική ενίσχυση των Δημοσίων Δομών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ που υλοποιείται με συνέπεια, διευρύνει τις μεγάλες ελλείψεις σε Μόνιμο Προσωπικό, με αποτέλεσμα Δομές και Υπηρεσίες να υπολειτουργούν, να περιορίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή να τις παραχωρούν στον Ιδιωτικό Τομέα. Είναι προφανές, ότι η εργασιακή συρρίκνωση του Μόνιμου Προσωπικού θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια, θέτοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε καθεστώς άμεσης επιβίωσης.

Απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης, απαιτείται να διεκδικήσουμε τη Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος».  

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News