Κρητική λύρα

Ηράκλειο: Εκτός φυλακής ο λυράρης που υπεξαίρεσε 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα - Τι αναφέρει η δικηγόρος του στο neakriti.gr

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Εκτός φυλακής ο λυράρης που υπεξαίρεσε 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα - Τι αναφέρει η δικηγόρος του στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γνωστός μουσικός αναμένεται να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στις επόμενες ώρες

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί εντός της ημέρας ο δημοφιλής καλλιτέχνης κρητικής μουσικής Γ.Σ. ο οποίος στα τέλη Μαρτίου είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την καταδίκη του - σε δεύτερο βαθμό - σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια.

Το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του γνωστού λυράρη κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ενόψει της αίτησης αναίρεσης της σε βάρος του δικαστικής απόφασης που υποβλήθηκε από τον ίδιο στον Άρειο Πάγο.

Η αίτηση έγινε δεκτή νωρίτερα σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου του λυράρη από τη χώρα.

Ως εκ τούτου, ο γνωστός μουσικός αναμένεται να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στις επόμενες ώρες.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από την Έδρα (μειοψήφησε ένας εκ των Εφετών που είχε την άποψη ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί).

Εξάλλου, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει λίγο νωρίτερα η αίτηση να γίνει δεκτή.

Σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr η συνήγορος του λυράρη κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη επεσήμανε τα εξής: "Το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτελέσεως του εντολέως μου Γεωργίου Στρατάκη, εφαρμόζοντας το νόμο και αξιολογώντας ως βάσιμους και παραδεκτούς τους ουσιαστικούς ισχυρισμούς του. Κατόπιν τούτου αναστέλλεται η εκτέλεση της επιβληθείσης ποινής μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεως αναιρέσεως που έχει εμπροθέσμως ασκηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Το αίτημα αυτό εισήχθη προκειμένου να αξιολογήσει το δικαστήριο τις ειδικές συνθήκες που αφορούν το πρόσωπο και την οικογένεια του εντολέως μου και την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν τα μέλη της οικογένειάς του από τον παρατεινόμενο εγκλεισμό του. Οι ισχυρισμοί κρίθηκαν βάσιμοι και το δικαστήριο σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου έκανε δεκτή την αίτησή του".

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί από τον Α.Π. την 1η Νοεμβρίου του 2023.

Αίτηση αποφυλάκισης είχε γίνει από την πλευρά του λυράρη και τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο, τότε είχε απορριφθεί.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε τότε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την Έδρα, κατά πλειοψηφία: Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εφέτες τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της αίτησης, ενώ δύο είχαν την άποψη ότι η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News