Χασισόδεντρα Βιάννος

Άφαντοι οι καλλιεργητές των χιλίων χασισόδεντρων στη Βιάννο - Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα ήταν τα ναρκω-κέρδη τους μετά τη συγκομιδή (vid)

Ηράκλειο
Άφαντοι οι καλλιεργητές των χιλίων χασισόδεντρων στη Βιάννο - Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα ήταν τα ναρκω-κέρδη τους μετά τη συγκομιδή (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά από τα δενδρύλλια ήταν έτοιμα για συγκομιδή και οι αδίστακτοι καλλιεργητές ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να διοχετεύουν στην αγορά τις πρώτες ποσότητες χασίς

Μετέτρεψαν σε απέραντη χασισοφυτεία τοποθεσία μέσα στο δάσος της Σύμης στη Βιάννο αδίστακτοι καλλιεργητές, οι οποίοι έχασαν όμως μέσα από τα χέρια τους τη σοδειά: 990 δενδρύλλια έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. που έβαλε φρένο στα σχέδιά τους.   

Οι πληροφορίες για την παρουσία άρτια οργανωμένης φυτείας, ψηλά μέσα στο δάσος, έφτασαν στις αστυνομικές Αρχές που έχουν ξανά εντοπίσει ανάλογη εκτεταμένη καλλιέργεια  σε κοντινό σημείο. Εδώ και αρκετές μέρες αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί στο δάσος  προσπαθώντας να πιάσουν «στα πράσα» τους φύλακες της φυτείας. Οι  δυσκολίες όμως λόγω της τοποθεσίας ήταν ανυπέρβλητές καθώς κάθε κίνησή τους μπορούσε να γίνει αντιληπτή από τους δράστες.   

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου έζωσαν τη νύχτα της Δευτέρας την ευρύτερη περιοχή της Σύμης για την τελική φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας.  

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν σχεδόν χίλια δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,20 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα δενδρύλλια ήταν έτοιμα για συγκομιδή και οι αδίστακτοι καλλιεργητές ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να διοχετεύουν στην αγορά τις πρώτες ποσότητες χασίς.  

Σύμφωνα με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις, η συγκομιδή θα τους απέφερε 400 έως 500 κιλά χασίς και παράνομα ναρκω-κέρδη  που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.  

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που γνώριζαν πάρα πολύ καλά όλα τα κατατόπια στην ευρύτερη περιοχή. Κλιμάκιο της Σήμανσης έχει σαρώσει τους χώρους της φυτείας συλλέγοντας αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι δράστες τόσο στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων όσο και για τη διαμονή τους στον χώρο, τα οποία θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΔΕΕ για ίχνη γενετικού υλικού. Ο εντοπισμός DNA θα αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο στην εξέλιξη των ερευνών για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News