Μοναδικές εμπειρίες για το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στην Ισπανία

Ηράκλειο
Μοναδικές εμπειρίες για το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στην Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαμελής αποστολή ταξίδεψε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus “For Healthy Europe” ...

Στην Ανδαλουσία της Ισπανίας βρέθηκε αποστολή οκτώ μαθητών-τριών και δύο καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, λαμβάνοντας μέρος στην τελευταία κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus “For Healthy Europe”, από 1 μέχρι και 9 Μαΐου.

Η αποστολή του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις Ισπανικού Σχολείου, συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις που συμπεριελάμβαναν από παιχνίδια γνωριμίας και μαθήματα μουσικής και εικαστικών μέχρι χορό Flamenco, γυμναστική και ισπανική μαγειρική σε υπαίθριο μπάρμπεκιου… Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του 2ου ΕΠΑΛ παρουσίασαν στους Ισπανούς, την πόλη του Ηρακλείου και θέματα που αφορούν στο στρες και τον ύπνο!

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Cadiz και τα μνημεία της πόλης, όπως και στο μουσείο Καρναβαλιού με μία σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην πόλη Jerez αλλά και την ξακουστή Σεβίλλη, με ξενάγηση σε όλα τα αξιοθέατα που αποτελούν πόλο έλξης αναρίθμητων επισκεπτών.

Γενικότερα, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία που προσέφερε στα παιδιά σημαντικές γνώσεις για τα ήθη, έθιμα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Ισπανών! «Κλείσαμε το πρόγραμμα με γλυκόπικρα συναισθήματα. Χαρά για όσα όμορφα περάσαμε και λύπη που τελείωσε η κινητικότητα και το πρόγραμμα!», τονίζουν οι συμμετέχοντες της αποστολής.

Οι εκπρόσωποι της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+ ήταν οι: Έλενα Σταυράκη ΠΕ80 και Μανώλης Γρηγοράκης ΠΕ80.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News