Με εργαζόμενες γυναίκες η Ελένη Βατσινά (pics)

Ηράκλειο
Με εργαζόμενες γυναίκες η Ελένη Βατσινά (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιλιγγιώδης καθημερινότητα και οι προτάσεις για βελτίωση, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο γραμματέας Νεκτάριος Μωυσάκης

Ήταν μια εκδήλωση για τις γυναίκες εξ αναβολής, λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη. Όμως η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μία, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι.

Η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο γραμματέας Νεκτάριος Μωυσάκης σε κεντρικό χώρο του Ηρακλείου προέκυψε κατόπιν επιθυμίας που είχε εκφράσει η Ελένη Βατσινά να συναντήσει γυναίκες.

Έτσι κι έγινε! Εργαζόμενες, μητέρες, γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και από διαφορετικές αφετηρίες συνομίλησαν με την υποψήφια βουλευτή Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε μια βραδιά που, όπως είπε η Ελένη Βατσινά, αποτελεί μια "παύση" στην ιλιγγιώδη καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Βατσινά εστίασε σε θέματα ισότητας, σημειώνοντας ότι ο κόσμος της εργασίας είναι η ζωοδόχος δύναμη της οικονομικής και κοινωνικής προόδου, γι' αυτό και η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει- όχι αποσπασματικά, αλλά με μακρόπνοο σχεδιασμό και πλάνο -μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, για τη διαρκή εκπαίδευση και επανακατάρτιση των εργαζομένων, για τις πραγματικές ευκαιρίες για γυναίκες και άνδρες.

Αναφέρθηκε όμως και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την εργασία, εστιάζοντας στις εργαζόμενες γυναίκες που καλούνται να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί.

«Ο πυρήνας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την εργασία θα μπορούσε, ίσως να περιγραφεί με μία λέξη: Είναι η λέξη "αξιοπρέπεια", μια λέξη την οποία χρησιμοποιώ και η ίδια συχνά, γιατί είναι μέρος και του προσωπικού μου αξιακού συστήματος», ανέφερε η ίδια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News