Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο Ηράκλειο (pics)

Ηράκλειο
Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο Ηράκλειο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποτυχία των Αρχών του Ηρακλείου στη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος είναι εμφανής

Το Ηράκλειο δυστυχώς έχει αποτύχει στη διαχείριση του κυκλοφορικού προβλήματος διαχρονικά, διακομματικά, διαπολιτικά. Τόσο σε επίπεδο κεντρικών κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ελάχιστα θετικά βήματα έχουν γίνει, ενώ μέγιστες είναι οι αβελτηρίες και οι αδυναμίες.

Το έργο της δημοτικής Αρχής, αλλά και της Περιφέρειας είναι πάντα μικρό για τα δεδομένα μίας μεγάλης πόλης σαν το Ηράκλειο της Κρήτης, που όταν έρχεται έχει ήδη τεράστια καθυστέρηση. Αδύναμες δημόσιες συγκοινωνίες, τα καθημερινά έργα ασφαλτόστρωσης ή τεχνικές παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία και στις εξόδους προς τον ΒΟΑΚ, οι ασθενείς βροχοπτώσεις που εντέινουν τα κυκλοφοριακά προβλάηματα ακόμα και οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας κατά τη διαξαγωγή αθλητικής διοργάνωσης, συνδυαστικά ή όχι, σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαντλούν την υπόμονή των οδηγών του Ηρακλείου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/5) οι αντοχές των οδηγών δοκιμάστηκαν, μετά από το κυκλοφοριακό «κομφούζιο» που προκλήθηκε σε περιοχές της Νέας Αλικαρνασού, με ανεξάντλητες ουρές αυτοκινήτων, από τη Μαυσώλου - Καράτζη και τις εξόδους από και προς τον ΒΟΑΚ, αλλά και προς το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του neakriti.gr τα οχήματα παρέμειναν ακινητοποιημένα για περισσότερο από 50 λεπτά και όπως αποδείχτηκε οι όμορες οδικές αρτηρίες δεν κατάφεραν να απορροφούν τους κραδασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στη ΒΙΠΕ, στο αεροδρόμιο και στη Νέα Αλικαρνασό όπου σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων σε όλα τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Έστω και την ύστατη στιγμή ας βρεθούν οι δυνατότητες, για μια μικρή «επανάσταση» του αυτονόητου κατά της παθογένειας του κυκλοφοριακού στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News