Ηράκλειο: “Βρέχει” σοβάδες στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών στον Πόρο - Οδύσσεια για 18 παιδιά (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: “Βρέχει” σοβάδες στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών στον Πόρο - Οδύσσεια για 18 παιδιά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο οι οικότροφοι - Aπό τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να μην έχουν στέγη

Η πτώση σοβάδων στο δωμάτιο των παιδιών στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών στον Πόρο Ηρακλείου προκάλεσε συναγερμό στους αρμόδιους, οπότε ξεκίνησε και η Οδύσσεια για τα 18 παιδιά της προνοιακής δομής που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να μην έχουν στέγη.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών τα οποία βρίσκονται στη δομή με εισαγγελική διάταξη, προστατεύοντάς τα από ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον.

Το περιστατικό με την πτώση σοβάδων συνέβη τη προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιο παιδί, ενώ άμεσα δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εκκένωση του κτιρίου, το οποίο παρουσίασε φθορές.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης τα παιδιά κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης, ωστόσο χρειάστηκε να φύγουν με το πρόσχημα ότι θα έφτανε κάποιο γκρουπ τις επόμενες ώρες.  Μέχρις ότου οι αρμόδιοι κλείσουν και μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο ξενοδοχείο, εκείνα αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ώρες στην πόλη και τις παιδικές χαρές ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα θα στεγαστούν προσωρινά σε ιδιόκτητο χώρο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο παλιό κτίριο του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη, ωστόσο αναζητείται χρηματοδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News