Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Να μην επαναληφθούν συμβάντα όπως αυτό της απόλυσης του ιατρού λόγω λάθους»

Ηράκλειο
Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Να μην επαναληφθούν συμβάντα όπως αυτό της απόλυσης του ιατρού λόγω λάθους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ι.Σ.Η. σε συνεργασία με τον Π.Ι.Σ. θα απαιτήσουν από τους φορείς του υπουργείου Υγείας την άμεση αναδιοργάνωση αλλά και την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος πρόσληψης ιατρών

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο η απόλυση ενός ιατρού, ο οποίος έχασε τη δουλειά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για λόγους καθαρά γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο ειδικευόμενος γιατρός Ε.Τ. ενώ είχε προσληφθεί στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε ότι εξαιτίας λάθους που είχε γίνει στην πρόσληψή του θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος τονίζει ότι έλαβε τη διαβεβαίωση για την επίλυση του ζητήματος και για επιστροφή του ιατρού στα καθήκοντά του, ενώ επισημαίνει πως θα πρέπει άμεσα να γίνει πλήρης ψηφιοποίηση του συστήματος πρόσληψης γιατρών από το υπουργείο.

Αναλυτικότερα αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώθηκε για το θέμα της πρόσληψης και στη συνέχεια απόλυσης του ιατρού Ε.Τ. από το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω διοικητικού λάθους. Άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, αναδεικνύοντάς τους τη σοβαρότητα του θέματος και έλαβε τη διαβεβαίωσή τους για επίλυση του εν λόγω ζητήματος και άμεση επιστροφή του ιατρού στα καθήκοντά του.

Ο Ι.Σ.Η. με στόχο να μη επαναληφθούν αντίστοιχα συμβάντα, σε συνεργασία με τον Π.Ι.Σ., θα απαιτήσουν από τους φορείς του υπουργείου Υγείας την άμεση αναδιοργάνωση αλλά και την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος πρόσληψης ιατρών, ώστε αφενός να αποφευχθούν αντίστοιχα λάθη στο μέλλον αλλά αφετέρου να μειωθεί και ο απαιτούμενος χρόνος για τις προσλήψεις των ιατρών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News