Υπογράφηκε σύμβαση εκπόνησης μελέτης για την οριοθέτηση-διευθέτηση τμήματος της κοίτης του Γιόφυρου

Ηράκλειο
Υπογράφηκε σύμβαση εκπόνησης μελέτης για την οριοθέτηση-διευθέτηση τμήματος της κοίτης του Γιόφυρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 371.929 ευρώ και θα εκπονηθεί από στελέχη ένωσης οικονομικών φορέων

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την εκ νέου οριοθέτηση και διευθέτηση τμήματος της πεδινής κοίτης του ποταμού Γιόφυρου υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 371.929 ευρώ και θα εκπονηθεί από στελέχη ένωσης οικονομικών φορέων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η προϊσταμένη τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, ο εκπρόσωπος των αναδόχων Μιχάλης Παρασκευόπουλος και το στέλεχος της υπηρεσίας Παρασκευή Σταμούλη.

Η μελέτη αφορά την εκ νέου οριοθέτηση με τα απαιτούμενα έργα διευθέτησης του πεδινού αστικοποιημένου τμήματος του ποταμού Γιόφυρου από την εκβολή του στη θάλασσα έως τη Χ. Θ. 3 + 500 ( 400 μ. στα ανάντη της συμβολής με το ρ. Χρυσοβαλάντου), καθώς και τις υποστηρικτικές μελέτες. Το εν λόγω τμήμα του ποταμού έχει μήκος περίπου 3 . 5 km και αποτελεί το πλέον κατάντη τμήμα έως την εκβολή του στη θάλασσα. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα εντός της Κοινότητας του 3ου δυτικού διαμερίσματος της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου. Η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών απορροής σε αυτό κρίνεται ως ήσσονος σημασίας καθώς διέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος του από κατοικημένη- αστική ζώνη της πόλης του Ηρακλείου. 

Η μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση των κάτωθι κατηγοριών μελετών:

  1. Υδραυλική μελέτη
  2. Τοπογραφική μελέτη (κατηγορία 16)
  3. Γεωλογική Μελέτη (κατηγορία 20)
  4. Γεωτεχνική Μελέτη (κατηγορία 21)
  5. Περιβαλλοντική Μελέτη (κατηγορία 27).
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News