Ηράκλειο: Αντιδράσεις για το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Αντιδράσεις για το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών υπαλλήλων κάνουν λόγο για «απαράδεκτη τροπολογία που τσακίζει ακόμα περισσότερο τις ζωές και την καθημερινότητα των εμποροϋπαλλήλων, με την οποία γίνεται εφικτό, έπειτα από πρόταση Εμπορικού Συλλόγου, να πάρει απόφαση ο δήμαρχος της πόλης ώστε τα καταστήματα να είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας»

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Απρίλη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή το διευρυμένο ωράριο καταστημάτων, δίνοντας επόμενο ραντεβού στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μάη στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών υπαλλήλων κάνουν λόγο για «απαράδεκτη τροπολογία που τσακίζει ακόμα περισσότερο τις ζωές και την καθημερινότητα των εμποροϋπαλλήλων με την οποία γίνεται εφικτό, έπειτα από πρόταση Εμπορικού Συλλόγου, να πάρει απόφαση ο δήμαρχος της πόλης ώστε τα καταστήματα να είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας».

Ακολούθησε ενημέρωση στους εργαζόμενους των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, όπου η ΕΙΥΗ επισήμανε για άλλη μία φορά την πάγια θέση της «ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου που χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει την υπογραφή τους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΥΗ, «ουσιαστικά για άλλη μια φορά οι μεγαλέμποροι ζητούν και η κυβέρνηση νομοθετεί! Αλλά δε θα τους περάσει! Οι εμποροϋπάλληλοι βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση και την εξάντληση με τόσες ώρες ορθοστασία μέσα στα καταστήματα, δεν έχουμε άλλες αντοχές ούτε για μία ώρα παραπάνω δουλειά για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές μας!

Το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΙΥΗ λέμε φωναχτά και καθαρά στον Δήμο, την Περιφέρεια και όποιον άλλο τολμήσει να αξιοποιήσει την κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης, ότι θα μας βρει μπροστά του! Όπως μας βρήκαν μπροστά στους όταν προσπαθούσαν να μεθοδεύσουν το άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές της τουριστικής περιόδου λόγω των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στο λιμάνι και δεν γίνεται όπως είπαν οι τουρίστες να βλέπουν ένα άδειο Ηράκλειο, όπως μας βρήκαν μπροστά τους τον Σεπτέμβρη στην προσπάθεια οργάνωσης "Λευκής Νύχτας" από τον Εμπορικό Σύλλογο!

Το επόμενο διάστημα το σωματείο μας θα διοργανώσει δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια και σε αυτήν την τροπολογία, με πρώτη τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μάη στις 10 π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Να βουλιάξει το κέντρο του Ηρακλείου!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News