Βαρδάκης: «Με "εντέλλεσθε" στους ιατρούς λειτουργεί η Παιδιατρική του Βενιζελείου»

Ηράκλειο
Βαρδάκης: «Με "εντέλλεσθε" στους ιατρούς λειτουργεί η Παιδιατρική του Βενιζελείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ιατροί της κλινικής εξαναγκάζονται να εργαστούν εκτός των προβλεπόμενων εργασιακών τους υποχρεώσεων, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν να “βγαίνουν” κανονικά βάρδιες και εφημερίες», σημειώνεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση  

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου, Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη, Ρεθύμνης, Ανδρέα Ξανθού, Χανίων, Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου, η οποία την τελευταία εβδομάδα λειτουργεί με “εντέλλεσθε” από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ.

Οι ιατροί της κλινικής εξαναγκάζονται να εργαστούν εκτός των προβλεπόμενων εργασιακών τους υποχρεώσεων, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν να “βγαίνουν” κανονικά βάρδιες και εφημερίες.

Πέραν όμως των προβλημάτων στην Παιδιατρική Κλινική, το πρόβλημα υποστελέχωσης  στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου είναι γενικότερο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Ηρακλείου, σε δηλώσεις του, στηλίτευσε τη συγκεκριμένη στρατηγική μετατροπής του Βενιζελείου νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας, καθώς η μία μετά την άλλη οι κλινικές βαδίζουν προς το “λουκέτο”, ενώ υπογράμμισε τόσο τους κινδύνους που απορρέουν από την υπερεργασία των ιατρών, για τους ίδιους και για τους ασθενείς, όσο και τα συγκεκριμένα ωράρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ιατρούς για εύλογους λόγους. Μάλιστα, έβαλε στο κάδρο και το ακτινολογικό του νοσοκομείου, καθώς αναμένεται λόγω αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων να αντιμετωπίσει και αυτό σύντομα ανάλογο πρόβλημα».

Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε αφενός να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου και αφετέρου να πληρωθούν όλες οι θέσεις ιατρών,  που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο παραμένουν κενές στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Τέλος, ο υπουργός καλείται να αποσαφηνίσει τι απαντά στις δικαιολογημένες από τα γεγονότα διαπιστώσεις του  προέδρου των νοσοκομειακών ιατρών Ηρακλείου, ότι επιχειρείται μετατροπή του Βενιζελείου Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News