Ηράκλειο: Ποινή κάθειρξης 15,5 ετών στον 55χρονος για το βιασμό και την κακοποίηση πρώην συντρόφου του

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Ποινή κάθειρξης 15,5 ετών στον 55χρονος για το βιασμό και την κακοποίηση πρώην συντρόφου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Οκτώβριο του 2021, αφού η παθούσα κατήγγειλε τον 55χρονο στις Αρχές - Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 ετών, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα συνεχίσει να βρίσκεται ο 55χρονος άνδρας ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε για υπόθεση βιασμού και κακοποίησης της πρώην συντρόφου του στο Ηράκλειο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 ετών, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Οκτώβριο του 2021, αφού η παθούσα κατήγγειλε τον 55χρονο στις Αρχές.

Ο συλληφθείς είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες, ωστόσο, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Η επίμαχη υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Παρασκευή 31/3 –κεκλεισμένων των θυρών- από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχο τον 55χρονο για τις περισσότερες από τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Τελικά, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 ετών και παραμένει στη φυλακή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου: Μετά από αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου της παθούσας κ. Γιάννη Βέρρα, αποφασίστηκε από την Έδρα η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση διακόπηκε στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων.

Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα με την καταδίκη του 55χρονου άνδρα, ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος κι ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για απειλή κατ’ εξακολούθηση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για παράνομη οπλοκατοχή, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε επιπρόσθετα την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Εντούτοις, η Έδρα τον αθώωσε ομόφωνα για την εν λόγω πράξη.

Μετά την καταδίκη του 55χρονου, ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισής του, να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την Έδρα.

Στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε τελικά , κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 6 μηνών.

Ακολούθως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αποφάσισε να μη χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 55χρονου. Ως εκ τούτου, ο καταδικασθείς παραμένει στη φυλακή, όπου βρίσκεται –μετά την προφυλάκισή του- από τον Οκτώβριο του 2021.

Το neakriti.gr συνομίλησε, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, με τον δικηγόρου της παθούσας κ. Γιάννη Βέρρα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου. Εξάλλου, ο κ. Βέρρας έκανε λόγο για «δικαίωση» της εντολέα του.

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση» ανέφερε αρχικά ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου συνιστά «δικαίωση» για την εντολέα του. «Έλαμψε η αλήθεια κόντρα σε όλους και όλα!» συμπλήρωσε ο κ. Βέρρας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση, μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Τα μέλη της φεμινιστικής συλλογικότητας ανήρτησαν πανό το οποίο έγραφε «Για τους βιασμούς φταίνε οι βιαστές. Καμία μόνη», εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στην παθούσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News