ΠΑΓΝΗ: Ετοιμάζουν “θερμή” υποδοχή στην υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα - 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Ετοιμάζουν “θερμή” υποδοχή στην υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα - 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου τη Δευτέρα 3/4

Σε 2ωρη στάση εργασίας, με αφορμή τα εγκαίνια νέας ΜΕΘ και του PET/Scan από την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου στο ΠΑΓΝΗ οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου τη Δευτέρα 3/4 και ώρα 11:00 για «αγωνιστική υποδοχή» της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο μας, όπου η κ. Γκάγκα, για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στους εργαζομένους και το σωματείο, επέλεξε να μπει από άλλη είσοδο στο νοσοκομείο! Η αναπληρώτρια υπουργός επισκέπτεται ξανά το νοσοκομείο μας για να εγκαινιάσει δύο τμήματα που προέρχονται από δωρεά του Ιδρύματος “Νιάρχος”, το PET/CT και τη νέα ΜΕΘ, και δουλεύουν με το φιλότιμο των εργαζομένων. To υπουργείο και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ δεν στελέχωσαν αυτά τα τμήματα με μόνιμο προσωπικό ως όφειλαν.

Η κυβέρνηση μέσω της αν. υπουργού Υγείας επιχειρεί να στήσει προεκλογικές φιέστες σε ένα νοσοκομείο με 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, με πάνω από 100 αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο που δεν αντικαθίστανται, με εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, με μια ψυχιατρική κλινική που υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση, μια Παιδοψυχιατρική κλινική που είναι μια ανάσα πριν το κλείσιμο, μια Παιδοαιματολογική κλινική που νοσηλεύει παιδιά με νεοπλασίες πάνω από τη δύναμή της. Όσο και να προσπαθούν να κάνουν τα στραβά μάτια στα τεράστια προβλήματα, δεν γίνεται να κρύψουν ότι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος χαλάει συνεχώς και οι ασθενείς χρειάζεται να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο για μια αξονική, ότι η αναμονή για τα τακτικά ραντεβού είναι τεράστια, ότι η λίστα αναμονής για χειρουργείο ξεπερνάει τα 6.000 άτομα μόνο για το ΠΑΓΝΗ!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των “δράσεων” αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων στην Υγεία: της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης!

Οι φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου στις πλάτες των εργαζομένων δεν θα περάσουν! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 13:00. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου τη Δευτέρα 3/4 και ώρα 11:00 για αγωνιστική υποδοχή της αν. Υπουργού Υγείας.

Απαιτούμε:

• Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό.

• Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνεύτηκαν.

• Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία.

• Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.

• Ένταξη στα ΒΑΕ.

• ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων

• Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας

• Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

• Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News