Παρασύρης: «Ο επαγγελματισμός και η ετοιμότητα των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εγγύηση για την ασφάλειά μας»

Ηράκλειο
Παρασύρης: «Ο επαγγελματισμός και η ετοιμότητα των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, εγγύηση για την ασφάλειά μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, υπ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βρέθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γενικό περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, αρχιπύραρχο Γιώργο Τσικαλά, ο Φραγκίσκος Παρασύρης ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενόψει και τις έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, πύραρχο Μιχάλη Σεληνιωτάκη, ο οποίος και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αντωνακάκης Εμμανουήλ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία και του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Π.Σ. κ. Φραγκιαδάκη Απόλλωνα, συζήτησαν με τον υποψήφιο βουλευτή όλα τα θεσμικά, εργασιακά και επιχειρησιακά ζητήματα που απασχολούν τους Πυροσβέστες της Κρήτης. Από την πλευρά της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτη τονίστηκε η ανάγκη για την άμεση αναβάθμιση και ενίσχυση του απαρχαιωμένου μηχανοκίνητου στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, οι οποίοι συμπίπτουν και με την άφιξη χιλιάδων τουριστών σε ημερήσια βάση στο νησί, μια συνθήκη που δημιουργεί έκτακτες καταστάσεις σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών εστίασαν και στα θέματα που αφορούν στην άνιση μεταχείριση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία την οποία δεν λαμβάνει το μόνιμο προσωπικό του Π.Σ, την υποστελέχωση των κατά τόπους κλιμακίων και την αναγκαιότητα κάλυψης των 3.600 κενών οργανικών θέσεων πανελλαδικά, και βεβαίως στις αυξημένες ανάγκες για την προμήθεια σύγχρονων και ασφαλών μέσων αυτοπροστασίας των πυροσβεστών.

Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις στην έδρα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη, ο Φραγκίσκος Παρασύρης δήλωσε: «Το Πυροσβεστικό Σώμα από το επίπεδο της Περιφερειακής ηγεσίας σε επίπεδο Κρήτης και νομού Ηρακλείου, μέχρι τους πυροσβέστες που στελεχώνουν τους πυροσβεστικούς σταθμούς σε όλο το νομό, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Το έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες είναι καθοριστικό για την εμπέδωση τους αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά πολύ περισσότερο είναι καθοριστικό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Προσωπικά, αλλά και συλλογικά ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε με συνολικές και ολοκληρωμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, τόσο στα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα των πυροσβεστών, όσο και στην ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων και των μηχανοκίνητων μέσων της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο και την Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News