Σε 48ωρη απεργία οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Σε 48ωρη απεργία οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου - Ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι - και στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της περιφερειακής ενότητας του Ηρακλείου προχωρούν σε 48ωρη απεργία από τις 9 το βράδυ της Κυριακής 2 Απριλίου 2023 έως τις 9 το βράδυ της Τρίτης 4 Απριλίου, κατόπιν απόφασης του έκτακτου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και τα μέλη του ΕΚΗ διεκδικούν την εκ νέου παράταση των συμβάσεων εργασίας, αλλά και την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας με σκοπό, όπως σημειώνουν, την παύση ομηρίας όλων αυτών των εργαζομένων, που εκτελούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Σωματεία των ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΚΗ έχουν αποστείλει προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς σχέδιο νόμου για την μόνιμη επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΗ

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους παρατασιούχους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτώντας την εκ νέου παράταση των συμβάσεων εργασίας τους και κηρύσσει 48ωρη απεργία για τους συμβασιούχους των Δήμων του νομού Ηρακλείου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κινητοποίηση των συμβασιούχων, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Κυριακής 2 Απριλίου 2023 και θα τελειώσει στις 9 το βράδυ της Τρίτης 4 Απριλίου. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη έπειτα από το έκτακτο δια περιφοράς Δ.Σ. του ΕΚΗ, με τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να δηλώνουν την συμπαράστασή τους, στους συμβασιούχους-παρατασιoύχους, που βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ενώ συνεχίζουν να καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ Στέλιος Βοργιάς «Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η παράταση των συμβάσεων των παραπάνω εργαζομένων, αφού

  • είναι αδύνατη η άμεση αντικατάστασή τους (δεδομένου ότι από τις 13/3/2023 με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έχουν απαγορευτεί οι προσλήψεις λόγω προεκλογικής περιόδου)
  • είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας για την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων εθνικών εκλογών
  • λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου η ανάγκη διατήρησης των εργαζομένων στις συγκεκριμένες θέσεις είναι αυξημένη, ιδιαίτερα για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Συντρέχουν, λοιπόν, βάσιμοι και σημαντικοί λόγοι δημόσιου συμφέροντος τόσο για την προστασία της δημόσια υγείας όσο και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, έως ότου βρεθεί πολιτική λύση από την Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, για την μόνιμη κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.»

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες Δικαστικός επιμελητής θα αποδώσει της απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ στους Δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου, Αρχανών-Αστερουσίων, Γορτύνης, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Το ΕΚΗ ζητάει από την Κυβέρνηση την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας με σκοπό την παύση ομηρίας όλων αυτών των εργαζομένων, που εκτελούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι τα Σωματεία των ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΚΗ έχουν αποστείλει προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς σχέδιο νόμου για την μόνιμη επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News