Στο Δημοτικό Γουρνών ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση

Ηράκλειο
Στο Δημοτικό Γουρνών ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Στο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση”.

Πρόκειται για Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ο οποίος δήλωσε : «Η ευαισθητοποίηση των παιδιών είναι για εμάς οδηγός. Μέσα από τη δική τους ματιά, τη δική τους καθαρή οπτική, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ως δημοτική αρχή αλλά και ως κοινωνία πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των παιδιών και να αναλαμβάνουμε δράσεις για να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο».

Ο δήμαρχος Χερσονήσου εξήρε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του προγράμματος “Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση”, ευχαρίστησε τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Κουρνέτα για την ευαισθητοποίησή του σε μείζονα θέματα περιβάλλοντος και συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών για τη συμμετοχή και τις δράσεις σε προγράμματα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Είναι καθήκον όλων μας να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες στα παιδιά και να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Η ευαισθητοποίησή των μαθητών για την ανακύκλωση και γενικότερα για περιβαλλοντικά θέματα δείχνει ότι αυτή η νέα γενιά είναι περισσότερο ώριμη και ενήμερη».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Ζαχαριουδάκης.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, αποτελεί μια πανελλαδική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην διαλογή στην πηγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News