Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου για τους πλειστηριασμούς

Ηράκλειο
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου για τους πλειστηριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χάνονται περιουσίες και δεν υπάρχει μέριμνα. Είναι στο έλεος του Θεού και στα νύχια των funds περιουσίες σεισμόπληκτων και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα», Κώστας Γκαντάτσιος

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 17 μήνες μετά το φονικό σεισμό θα ζητήσουν δυναμικά οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου που την ερχόμενη Παρασκευή θα μεταβούν μαζικά στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ωθούμενοι από τη γραφειοκρατία που εξακολουθεί να «πνίγει» τις προσπάθειές τους να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ρυθμούς, το «μπλοκάρισμα» των λογαριασμών της αρωγής από τράπεζες και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Χάνονται περιουσίες και δεν υπάρχει μέριμνα. Είναι στο έλεος του Θεού και στα νύχια των funds περιουσίες σεισμόπληκτων και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος. «Ζητάμε να γίνει ό,τι έγινε στο Μάτι, όπου είχαμε από το 2018 τέσσερεις νομοθετικές ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών. Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Στην περίπτωση τη δική μας υπήρξε μια εξάμηνη αναστολή και πριν από τη λήξη της είχαμε επίδοση κατασχετηρίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Με δεδομένα τα προβλήματα, τα οποία τέθηκαν και κατά την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή (24/3), στη μία το μεσημέρι, να μεταβούν μαζικά οι σεισμοπαθείς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμά τους. «17 μήνες μετά το σεισμό περιμένουμε απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου προς τα μέλη του, με την έκκληση «να μη λείψει κανείς».

Παράλληλα, διατυπώνονται μια σειρά από ερωτήματα:

1. Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;

2. Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;

3. Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτίρια;

4. Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;

5. Ποιό θα ειναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;

6. Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων απο τους “ακατάσχετους” λογαριασμούς;

7. Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές;

8. Έως πότε θα χάνονται σπίτια και περιουσίες σεισμόπληκτων πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί;

(φωτογραφία ertnews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News