Βαρδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: «Απόλυτος εμπαιγμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας»

Ηράκλειο
Βαρδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: «Απόλυτος εμπαιγμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν αναλογιστεί κανείς την συγκυρία που επιλέγει ο πρωθυπουργός της χώρας να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, πρώτον μια ανάσα πριν τις εκλογές και δεύτερον υπό το βάρος της τραγωδίας των Τεμπών, μπορεί να αντιληφθεί την υποκρισία του», υποστηρίζει ο κ. Βαρδάκης

«Μόνο ψηφοθηρική τακτική και προεκλογικό τέχνασμα μπορεί να χαρακτηριστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, τη δεδομένη στιγμή, από τη Ν.Δ.», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780, από 1ης Απριλίου.

«Και πράγματι αν αναλογιστεί κανείς την συγκυρία που επιλέγει ο πρωθυπουργός της χώρας να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, πρώτον μια ανάσα πριν τις εκλογές και δεύτερον υπό το βάρος της τραγωδίας των Τεμπών, μπορεί να αντιληφθεί την υποκρισία του.

Παράλληλα, πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό απέναντι στον κόσμο της εργασίας, όταν το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραματικά για την ελληνική οικογένεια, με την κατακόρυφη άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών, την ώρα που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, διατηρείται σταθερά στο 14,3 και η αγοραστική δύναμη του μισθού έχει μειωθεί αισθητά, με τις ανάγκες των εργαζομένων να είναι ιδιαιτέρως αυξημένες εδώ και μεγάλο διάστημα.

Η οικονομία δεν έχει αναπτύξει δυναμική, όπως θέλει να ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Η δε ανεργία αυξάνεται αντί να μειώνεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι δημιούργησε σταθερότητα, σοβαρότητα και θετικό κλίμα στην οικονομία.

Είναι λοιπόν κοροϊδία ο κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου, να μιλάει για επιβεβλημένη αύξηση του κατώτατου μισθού, προχωρώντας σε αύξηση μόλις 9%, την ώρα μάλιστα, που σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής επιτροπείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό, αυξάνοντας κατά 11% τον κατώτατο.

Αν δεν αναγνωρίζονται οι ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, αν δεν διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά διευρύνονται οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, συρρικνώνεται το κοινωνικό κράτος, απαξιώνονται τα δημόσια αγαθά και αν η ανάπτυξη δεν αφορά το σύνολο της κοινωνίας, τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αναπτυξιακή πορεία στη χώρα μας.

Η συνταγή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή αυτού, ανάλογα με τον πληθωρισμό, το ξεπάγωμα των τριετιών, κυρίως όμως, όπως έπραξε την τετραετία 2015-2019, με σεβασμό απέναντι στον κόσμο της εργασίας, επιδιώκει τη δημιουργία των κατάλληλων και αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News