Συντυχάκης: «Το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους είναι σε βάρος της ανθρώπινης ζωής»

Ηράκλειο
Συντυχάκης: «Το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους είναι σε βάρος της ανθρώπινης ζωής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τους μεγάλους κινδύνους στους σιδηροδρόμους, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή», είπε ο κ. Συντυχάκης

Το κράτος έχει συνέχεια και στις δικαιολογίες και στην αντιλαϊκή πολιτική σχολίασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός ζητά προτεραιότητα στις έρευνες για τα Τέμπη, για να βγάλει λάδι την πολιτική της «απελευθέρωσης» που αποτέλεσε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για τους μεγάλους κινδύνους στους σιδηροδρόμους, με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, ενώ είχε καταγγείλει και τις συνέπειες ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ελλάδα 9,43”, ότι το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους είναι σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και εκεί οφείλεται η έλλειψη μέτρων ασφάλειας.

Ακόμα, αντίθετα με όσους λένε ότι δεν είναι ώρα αντιπαράθεσης και καταλογισμού ευθυνών, οι χιλιάδες λαού απαιτούν στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και το ΚΚΕ τους στηρίζει λέγοντας πως είναι η ώρα της φωνής για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι.

Επίσης στηλίτευσε το σάπιο αστικό κράτος που όταν πρόκειται για την προστασία του λαού «μετράει φραγκοδίφραγκα», αλλά είναι γαλαντόμο όταν πρόκειται για μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου.

Κάλεσε τον λαό να καταψηφίσει τα κόμματα που έχουν κοινή στρατηγική αντίληψη στο πλαίσιο της ΕΕ την απελευθέρωση σιδηροδρόμων και Ενέργειας, τους πλειστηριασμούς, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και του νερού. Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τον λαό να τα έχει υπόψη του όταν θα πάει στην κάλπη και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα εγκλήματα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News