3ο ΓΕΛ Ηρακλείου για Τέμπη: «Το τρένο φεύγει στις 8 ταξίδι για τον Χάρο» - Δράσεις στο προαύλιο του σχολείου για το δυστύχημα

Ηράκλειο
3ο ΓΕΛ Ηρακλείου για Τέμπη: «Το τρένο φεύγει στις 8 ταξίδι για τον Χάρο» - Δράσεις στο προαύλιο του σχολείου για το δυστύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Και το τρένο δεν σε άφησε να βγεις. Και τα λουλουδάκια ανάμεσα στις ράγες πείσμωσαν περισσότερο. Γιατί έτσι δεν πρέπει να κάνουν τα τρένα»...

Με ένα συγκινητικό κείμενο για την τραγωδία στα Τέμπη εκφράζουν την «απέραντη θλίψη τους για την απώλεια τόσων ανθρώπων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος» ο Σύλλογος Διδασκόντων, το βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι δηλώνουν βαθύτατα συγκλονισμένοι για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Σήμερα Πέμπτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σχετική δράση στο σχολείο, η οποία περιελάμβανε, εκτός από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θανόντων και την κατασκευή και ανάρτηση πανό στο προαύλιο του σχολείου, ανάγνωση του κειμένου των εκπαιδευτικών για την τραγική απώλεια.

Το κείμενο των εκπαιδευτικών έχει ως εξής:

«“Το τρένο φεύγει στις  8... ταξίδι για τον Χάρο

Όταν περνάς τα Τέμπη, βλέπεις την όμορφη φύση, τα δώρα του Θεού στον άνθρωπο και ηρεμεί η ψυχή σου, γαληνεύεις.

Όταν περνάς τα Τέμπη, απολαμβάνεις την κοιλάδα, τα νερά, το πράσινο, ξέρεις τι σε συντροφεύει διασχίζοντάς τα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, ανασαίνεις τη δροσιά, χαμογελάς.

Όταν περνάς τα Τέμπη, σκέφτεσαι ότι μάλλον ανάμεσα στις ράγες έχουν φυτρώσει μικρά μικρά πεισματάρικα λουλουδάκια. Αλλά εσύ προχωράς γιατί το τρένο προχωρά γρήγορα , για να σε φτάσει εκεί που θες.

Γιατί έτσι κάνουν τα τρένα.

Όταν περνάς τα Τέμπη, το τρένο το πολύ πολύ να σφυρίξει για να χαιρετήσει.

Γιατί πρέπει να συνεχίσει, να πάει κάπου, να σε πάει εκεί που θες, στον προορισμό σου, εκεί που σε περιμένουν. Γιατί δε σκέφτηκες ούτε μια στιγμή να πεις  «πάμε κι όπου βγει». Κάποιος όμως το είπε αυτό για σένα. Την ώρα που δεν έπρεπε, δεν ταίριαζε, δεν σου ταίριαζε.

Και το τρένο δεν σε άφησε να βγεις. Και τα λουλουδάκια ανάμεσα στις ράγες πείσμωσαν περισσότερο.

Γιατί έτσι δεν πρέπει να κάνουν τα τρένα”.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, το βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία  στα Τέμπη εκφράζουν την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια τόσων ανθρώπων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος.

Οι καθηγητές, ο διευθυντής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News