Προβληματισμός για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στα Δύο Αοράκια - Αύριο οι αποφάσεις στην Λότζια (vid)

Ηράκλειο
Προβληματισμός για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στα Δύο Αοράκια - Αύριο οι αποφάσεις στην Λότζια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον παρών στη σημερινή διαπαραταξιακή συνάντηση στη Λότζια έδωσε μόνο ο εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο κοινοτήτων Ρομά, Συμεών Σεραφειμόπουλος, ο οποίος αν και συμφωνεί αρχικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής, διατύπωσε το αίτημα 47 οικογενειών για την αποζημίωση των σπιτιών τους προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή

Αδιέξοδο στη διαπαραταξιακή συνάντηση για το καυτό ζήτημα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού και των δύο φυλών Ρομά , πίσω από το Αστυνομικό Μέγαρο, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Τον παρών στη σημερινή διαπαραταξιακή συνάντηση στη Λότζια έδωσε μόνο ο εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο κοινοτήτων Ρομά, Συμεών Σεραφειμόπουλος, ο οποίος αν και συμφωνεί αρχικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής, διατύπωσε το αίτημα 47 οικογενειών για την αποζημίωση των σπιτιών τους προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή.

Εξέλιξη που δημιουργεί νέα εμπόδια στην όλη διαδικασία και με τον κίνδυνο δημιουργίας τριών καταυλισμών στην επίμαχη έκταση να είναι υπαρκτός.

Την ανάγκη κατάρτισης ενός σύγχρονου προγράμματος από την πολιτεία για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, τόνισε ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο τον εκπρόσωπο της δεύτερης φυλής κ. Κατσαρή, ο οποίος όπως είναι γνωστό τραβάει κόκκινη γραμμή στο ζήτημα μετεγκατάστασης και των δύο φυλών, πίσω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Για την επίλυση του κοινωνικού αυτού προβλήματος απαιτούνται προσεκτικά βήματα ώστε να μην προκύψουν και νέα προβλήματα στο άμεσο μέλλον, τόνισαν μεταξύ άλλων επικεφαλής παρατάξεων.

Θα πρέπει να σπάσουμε το ρόδι, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να κάνει ένα βήμα μπροστά, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες οικογένειες να φύγουν από τις λάσπες και να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, επισήμαναν μεταξύ άλλων, με φόντο και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με τον ιδιώτη επενδυτή που έχει ενοικιάσει την έκταση φιλέτο των 140 στρεμμάτων με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου αναψυχής.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News