«Εσκομπαρ» της Κρήτης: Κελάηδησε η 40χρονη και έδωσε τον παραλήπτη της κόκας - Ποιος είναι ο «Γιάννης»

Ηράκλειο
«Εσκομπαρ» της Κρήτης: Κελάηδησε η 40χρονη και έδωσε τον παραλήπτη της κόκας - Ποιος είναι ο «Γιάννης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατά την προανακριτική της κατάθεση ενώπιον των Αρχών, η 40χρονη γυναίκα - η οποία φέρεται να γνωρίστηκε με τον «Εσκομπάρ» διαδικτυακά πριν από περίπου τρία χρόνια - ισχυρίστηκε ότι αφενός γνώριζε ότι τα δέματα που επρόκειτο να παραλάβει προ ημερών, περιείχαν κοκαίνη που τελικό προορισμό είχαν την Κρήτη και τον ίδιο τον «Εσκομπάρ»

Ερμητικά κλειστά κρατούν τα στόματά τους ο 49χρονος «Κρητικός Εσκομπάρ» και ο 22χρονος γιος του, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγα 24ωρα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής κοκαϊνης από το εξωτερικό στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, πατέρας και γιος κρατούνται σε διαφορετικό χώρο από την 40χρονη συγκατηγορούμενή τους από την Αλβανία.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την προανακριτική της κατάθεση ενώπιον των Αρχών, η 40χρονη γυναίκα –η οποία φέρεται να γνωρίστηκε με τον «Εσκομπάρ» διαδικτυακά πριν από περίπου τρία χρόνια- ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ότι τα δέματα που επρόκειτο να παραλάβει προ ημερών, περιείχαν κοκαίνη που τελικό προορισμό είχαν την Κρήτη και τον ίδιο τον «Εσκομπάρ».

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για αναφορά της 40χρονης και σε έτερη περίπτωση παραλαβής κοκαίνης για λογαριασμό του 49χρονου, η οποία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Η 40χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον 49χρονο μέσα στo εν λόγω δέμα κουζίνας υπήρχαν 3 κιλά κοκαίνης.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για αναφορά της 40χρονης και σε έτερη περίπτωση παραλαβής δέματος από το εξωτερικό για λογαριασμό του 49χρονου, η οποία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Η 40χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον 49χρονο μέσα στo εν λόγω δέμα κουζίνας υπήρχαν 3 κιλά κοκαίνης.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα φέρεται να είχε πει ότι τότε ο 49χρονος είχε τυλίξει το εν λόγω δέμα με διάφανη μεμβράνη γράφοντας, μάλιστα, πάνω το όνομα «Γιάννης Σ.», αλλά και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο 22χρονος γιος του και ο οποίος, σύμφωνα με τον «Εσκομπάρ», θα παραλάμβανε το δέμα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη φωτογραφία που φαίνονται το επίμαχο όνομα και ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου.

Κρατούνται ξεχωριστά

Το ότι η 40χρονη «μίλησε» φέρεται, ότι ήταν και ο λόγος για τον οποίον οι αστυνομικοί απέφυγαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο –και το χρονικό διάστημα πριν εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα- η Αλβανίδα με τον 49χρονο και το γιο του. Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, η 40χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί της λίγες ώρες αργότερα.

Μέχρι τότε θα κρατούνται και οι τρεις. Εντούτοις, όπως προαναφέρθηκε, η 40χρονη κρατείται ήδη σε ξεχωριστό μέρος από τον «Εσκομπάρ» και το γιο του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος πατέρα και γιου ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπό τη μορφή της εισαγωγής, της μεταφοράς, της αποθήκευσης και της κατοχής.

Σε βάρος της 40χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην εν λόγω πράξη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Τι έδειξαν οι τηλεφωνικές επισυνδέσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, είχαν συλλέξει πληροφορίες ότι οι ποσότητες κοκαίνης που εισάγονταν στην Κρήτη, αποθηκεύονταν σε «καβάντζες» σε υπαίθριους χώρους.

Γνωρίζοντας ότι ο «Εσκομπάρ» διατηρούσε από το παρελθόν ισχυρές διασυνδέσεις σε διεθνή ναρκωκυκλώματα στη Βόρεια Ευρώπη, ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ας σημειωθεί ότι Ολλανδία και Βέλγιο θεωρούνται ως ευρωπαϊκές πύλες εισόδου για ναρκωτικές ουσίες από τη Λατινική Αμερική.

Από τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις, δεν άργησε να διαπιστωθεί ότι γινόταν χρήση πακιστανικού και κινεζικού αριθμού κινητού τηλεφώνου, κάτι που είναι σύνηθες στα οργανωμένα κυκλώματα ναρκωτικών και όχι μόνο.

Μέσω της μαγνητοφώνησης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο «Εσκομπάρ» αναζητούσε μεταφορική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία, ενώ έπεσε «φως» αναφορικά με το ταξίδι πατέρα και γιου στο εξωτερικό, καθώς και σε όλες τις κινήσεις του 49χρονου για τη δρομολόγηση του τρόπου μεταφοράς των δεμάτων στην Ελλάδα, αλλά και τις οδηγίες που φέρεται να είχε δώσει στην 40χρονη Αλβανίδα.

«Τσακωτός» δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του

Η σύλληψη του 49χρονου αποτελεί σπουδαία επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ο οποίος λίγο παραπάνω από δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας (τον Δεκέμβριο του 2020), έπεσε ξανά στο “δόκανο” των Αρχών για υπόθεση κοκαΐνης.

Περίπου 6,5 χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης που του είχε “χαρίσει” το προσωνύμιο “Εσκομπάρ της Κρήτης” (τον Σεπτέμβριο του 2016 είχαν εντοπιστεί πάνω από 3 κιλά κοκαΐνης, θαμμένα σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου), ο 49χρονος Κρητικός συνελήφθη ξανά. Η Αστυνομία εκτός από τον 49χρονο, πέρασε προχθές χειροπέδες και στον 22χρονο γιο του –ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2016, καθώς φέρεται να εμπλεκόταν, παρότι ανήλικος, στα “νταλαβέρια” του πατέρα του-, αλλά και σε μια 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, η ΕΛ.ΑΣ., πατέρας και γιος εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής ποσότητας κοκαΐνης 1,72 κιλών από την Ολλανδία στην Ελλάδα και την Κρήτη μέσω… μεταφορικής εταιρείας και με ενδιάμεσο σταθμό την Αττική. Ο “Εσκομπάρ”, ο γιος του και μια 40χρονη γυναίκα έγιναν “τσακωτοί” και αναμένεται και οι τρεις να οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Πώς ξεκίνησαν όλα...

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντοπίζουν θαμμένη -μετά από... πολύωρο σκάψιμο- σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι στο δήμο Γόρτυνας, πάνω από 3 κιλά κοκαΐνη, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ.

Σημειώνεται ότι τα μπολ περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που, επίσης, είχε τοποθετηθεί, ούτως ώστε να μην εντοπίζεται ούτε από σκύλους-ανιχνευτές. Εκτός από τον 49χρονο άνδρα, η Αστυνομία συλλαμβάνει τη γυναίκα του, τον ανήλικο –τότε- γιο τους, αλλά και τον ηλικιωμένο πατέρα του “Εσκομπάρ”.

Η ισόβια κάθειρξη

Τον Ιούνιο του 2017, ο 49χρονος άνδρας καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή. Εξάλλου, ο πατέρας του 49χρονου αθωώνεται. Αθώος κρίθηκε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου και ο -τότε- ανήλικος γιος του 49χρονου.Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καταδικάζει –και σε δεύτερο βαθμό- σε ισόβια τον 49χρονο. Η σύζυγός του καταδικάζεται σε κάθειρξη 8 ετών και μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίζεται.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ο 49χρονος ισοβίτης –ο οποίος εκτός από τον Σεπτέμβριο του 2016- φέρεται να είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αποφυλακίζεται υπό όρους. Είχε προηγηθεί η αίτησή του για υφ’ όρον απόλυσή του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα! Το διάστημα που ακολούθησε την αποφυλάκισή του, ο 49χρονος Κρητικός φέρεται να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του, προκειμένου να μη στρέψει ξανά πάνω του τα βλέμματα των Αρχών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί φέρονται να συνέλεξαν πληροφορίες που να έδειχναν προς την κατεύθυνση της “επαναδραστηριοποίησης” του 49χρονου στις παλιές κακές συνήθειες. Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και παρά το ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις συνομιλίες τους, οι αστυνομικοί δεν αργούν να καταλάβουν ότι ο “Εσκομπάρ” “ετοιμάζει” ξανά κάτι...

Τα “ναρκω-δέματα”

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο 49χρονος με τον γιο του φέρονται να ταξίδεψαν αρχικά στο Βέλγιο κι από εκεί στην Ολλανδία. Ο “Εσκομπάρ” φέρεται να παρέδωσε σε μεταφορική εταιρεία στην Ολλανδία δύο δέματα για αποστολή με προορισμό το Ηράκλειο. Τα επίμαχα δέματα είχαν οικιακό εξοπλισμό, όπως φούρνους μικροκυμάτων. Όπως έμελλε να αποδειχθεί, ωστόσο, εκτός από τις οικιακές συσκευές, τα δέματα περιείχαν και κοκαΐνη εξ Ολλανδίας!

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, τόσο ο “Κρητικός Εσκομπάρ”, όσο και οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την υπόθεση, περίμεναν με αδημονία το... ταξίδι του φορτηγού που επρόκειτο να μεταφέρει τα δέματα από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Η νταλίκα πέρασε τελικά τα σύνορα της χώρας μας τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα. Αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό που μετέφερε τα δέματα και στον έλεγχο που ακολούθησε, εντός των οικιακών συσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου, συνολικού βάρους 1.726,4 γραμμαρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News