Βαρδάκης: «Ακόμα περιμένουν στον Δήμο Βιάννου την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για χρηματοδότηση του ΚΗΦΗ»

Ηράκλειο
Βαρδάκης: «Ακόμα περιμένουν στον Δήμο Βιάννου την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για χρηματοδότηση του ΚΗΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Βιάννου, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταστεί το κτήριο που στεγάζει το ΚΗΦΗ Βιάννου πλήρως λειτουργικό  

Την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση του κτηρίου που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. στον Δήμο Βιάννου θέτει επί τάπητος ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας νέα σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, με τη συνυπογραφή ακόμη 13 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για το θέμα, έχουν γίνει επανειλημμένως παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση, «ο Δήμος Βιάννου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως συνέπεια των καταστροφών που έχουν υπάρξει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με την οποία συνορεύει.

Ο Δήμος διαθέτει Κοινωνικό Ξενώνα, ένα διώροφο κτήριο, όπου στο ισόγειό του στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βιάννου (Κ.Η.Φ.Η.), με σκοπό τους την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν στην περιοχή, μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.

Στο ισόγειο επίσης υπάρχουν 3 κενά διαμερίσματα και στον Α’ όροφο υπάρχουν 8 κενά διαμερίσματα (11 συνολικά), τα οποία χρήζουν τεχνικής στήριξης και εγκατάστασης εξοπλισμού, προκειμένου να μπορούν να είναι λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν από πολίτες (πληγέντες, άπορους, ηλικιωμένους κλπ). Ανάμεσα στις εργασίες που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν, βάσει τεχνικής έκθεσης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βιάννου, είναι εργασίες αποκατάστασης, μονώσεις, χρωματισμοί κ.ά., καθώς και προμήθεια ειδών υγιεινής, εσωτερικών κουφωμάτων και λοιπών επίπλων.

Ο δήμαρχος Βιάννου έχει ενημερώσει τους αρμοδίους, σύμφωνα και με τη σχετική τεχνική μελέτη, η οποία περιλαμβάνει τις προμήθειες, τις παρεμβάσεις και τις εργασίες που απαιτούνται, ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 132.510,00 ευρώ + ΦΠΑ 24%. Ο Δήμος ωστόσο αδυνατεί να αυτοχρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο, λόγω των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, αφενός μεν εξαιτίας της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους των έργων και των υπηρεσιών και, αφετέρου, λόγω των μειωμένων εσόδων του Δήμου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Βιάννου, σύμφωνα με το αίτημα που έχει υποβάλει, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταστεί το κτήριο που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου πλήρως λειτουργικό και να καλύψει ανάγκες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News