Ο Νίκος Αντωνακάκης για τη διάνοιξη της παραλιακής οδού στο Τυμπακι

Ηράκλειο
Ο Νίκος Αντωνακάκης για τη διάνοιξη της παραλιακής οδού στο Τυμπακι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διάνοιξη της παραλιακής οδού στο Τυμπακι θα συμβάλει σημαντικά στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής», σημειώνει μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Νίκος Αντωνακάκης

Ο Νίκος Αντωνακάκης, στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση για το έργο διάνοιξης της παραλιακής οδού στο Τυμπακι.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εισάγει στην πολιτική μας ζωή τον όρο τα «μπάνια του λαού». Εννοώντας ότι εκλογές στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν Αύγουστο και να διαταράξουν τις διακοπές των πολιτών.

Κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι, στο Τυμπάκι εκμεταλλεύονται αυτή τη φράση και ακυρώνουν την ανάπτυξη της περιοχής. Μπλοκάρουν την ειλημμένη απόφαση για τη διάνοιξη παραλιακής οδού η οποία θα χρησιμοποιηθεί και ως πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος στο αεροδρόμιο Τυμπακίου. Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής.

Μία απόφαση που έχει ληφθεί επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης με τη σύμφωνη γνώμη των Αρχηγών ΓΕΑ και ΑΤΑΔ με το υπ΄ αριθμόν 20965 έγγραφό τους του 2012.

Η δημιουργία του εν λόγω έργου θα ενώσει το Τυμπάκι και θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική του ανάπτυξη.

Το Τυμπάκι παραμένει ουσιαστικά μία πόλη κομμένη στα δύο. Ενώ ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για να πας από τον Κόκκινο Πύργο στον Αφραθιά-Καλαμάκι Τυμπακίου είναι πάνω από 30 λεπτά. Η δημιουργία του δρόμου θα μειώσει το χρόνο στα 5 λεπτά.

Παρόλα αυτά το έργο δεν εγκρίνεται σήμερα από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με διάφορες προφάσεις αν και του έχει δοθεί ρητή διαβεβαίωση ότι αν απαιτηθεί η χρήση του αεροδρομίου ο δρόμος θα παραμείνει ανενεργός.

Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στο Τυμπάκι είχε δεσμευτεί για τη διάνοιξη, καθώς είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη διχοτόμηση που υπάρχει η οποία επιδρά αρνητικά τόσο στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Φαιστού όσο και στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Τυμπάκι και είμαι βέβαιος ότι το ξεμπλοκάρισμά του και η υλοποίησή του θα πιστωθεί στη σημερινή κυβέρνηση. Το συμφέρον των πολλών υπερτερεί μπροστά στη διασκέδαση και την ξεγνοιασιά των πολύ ελάχιστων», σημειώνει ο κ. Αντωνακάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News