Ηράκλειο: Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη η δίκη για το «παράνομο» συνεργείο που μάζευε ξένες ελιές

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη η δίκη για το «παράνομο» συνεργείο που μάζευε ξένες ελιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 35χρονος είχε στήσει και συνεργείο με τη συμμετοχή δύο Πακιστανών, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, εντόπιζε ελαιώνες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν ζουν στην ευρύτερη περιοχή, και ράβδιζε τους ελαιώνες τους εν αγνοία τους

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του «παράνομου» συνεργείου που είχε στήσει ένας 35χρονος με τη συνδρομή δύο πακιστανών. Η δίκη προγραμματίστηκε για την επόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο οι βασικοί μάρτυρες.

Οι 3 άνδρες είχαν συλληφθεί στις 2 Φεβρουαρίου, από την αστυνομία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα προβαίνουν στη συλλογή ελαιόκαρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ημεδαπής εν αγνοία της και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν δύο αλλοδαπούς κατά το χρόνο που είχαν συλλέξει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τον 35χρονο κατά το χρόνο παραλαβής και φόρτωσης τους σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και σε οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο 35χρονος εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 01.12.2022 έως και 02.03.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News