Ηράκλειο: Στη Λότζια οι ιδιοκτήτες ταξί για το νέο κυκλοφοριακό στο κέντρο

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Στη Λότζια οι ιδιοκτήτες ταξί για το νέο κυκλοφοριακό στο κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο αναμένεται να συζητηθεί το ανοιχτό θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης στο κέντρο της πόλης - Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Λότζια όπου συζητέίται το σήμερα απόγευμα (23/1) το θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο του Ηρακλείου, απευθύνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Ιδιοκτητών Ταξί, ζητώντας από όλα τα μέλη να παραστούν στο δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας πως δεν θα δεχθούν την συρικνωση τον θεσεων σταθμευσης και την εξαθλίωση στην οποία οδηγείται ο κλάδος. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν τον αποκλεισμό τους από το κέντρο της πόλης.

Ακολουθεί το πήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου:

"Το ΔΣ του συλλόγου μας, καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί τη Δευτέρα 23/1/2023 να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο (Λότζια) στις 18:00.

Το θέμα της συνεδρίασης είναι η περιβόητη μελέτη για το κυκλοφοριακό του κέντρου της πόλης και ο καθολικός αποκλεισμός των οχημάτων απ’ αυτό.

Ο στόχος τους, είναι συγκεκριμένος και για συγκεκριμένους.

Σχεδίασαν ένα κέντρο δίνοντας πρόσβαση στα ταξί ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης, με ένα διαμορφωμένο δρόμο, ήπιας κυκλοφορίας και με συγκεκριμένο υλικό.

Έφεραν το θέμα στην επιτροπή κυκλοφορίας που πήρε απόφαση και εισηγήθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο.

Στην πορεία η απόφαση άλλαξε.

Η εισήγηση πλέον εμπεριέχει τον καθολικό αποκλεισμό των οχημάτων. Οι δημόσιες υποσχέσεις του δημάρχου και αντιδημάρχου εξανεμίστηκαν. Οι πολιτικές τους υποσχέσεις δεν είχαν σοβαρότητα.

Συγκεκριμένοι άνθρωποι, έκαναν στην άκρη τον ακριβοπληρωμένο συγκοινωνιολόγο και επέβαλαν την δική τους άποψη.

Ποιος ο λόγος να πληρώνει ο δήμος επιστήμονες για μια μελέτη που θα καθορίσει την πόλη για τα επόμενα 20 χρόνια, όταν έχει παρατρεχάμενους και συμβουλάτορες που τα ξέρουν όλα.

Πρέπει να προστατέψουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που ο δήμος θέλει να αποκλείσει από το κέντρο της πόλης και συγχρόνως να προστατέψουμε το επάγγελμα μας.

Δεν θα δεχτούμε τη συρρίκνωση τον θέσεων στάθμευσης μας, γιατί οδηγούν τον κλάδο μας στην εξαθλίωση, άνθρωποι, που τον Οκτώβρο του 2023 δεν θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Προσπαθούν να στείλουν το καταναλωτικό κοινό στις μεγάλες εταιρείες και στα mall που ετοιμάζονται περιφερειακά της πόλης.

Όσοι εθελοτυφλούν σήμερα θα μας θυμηθούν τα επόμενα χρόνια.

Συνάδελφοι, ας δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο δημοτικό συμβούλιο, και να εκθέσουμε για μια ακόμα φορά τα επιχειρήματα μας, δεν αποδεχόμαστε και θα κινηθούμε ανάλογα με οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, στις προτάσεις που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι, από το δημοτικό συμβούλιο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

ΖΗΤΑΜΕ την είσοδο των ταξί στον διαμορφωμένο ήπιας κυκλοφορίας δρόμο που κατασκεύασαν από τις οδούς Ζωγράφου - Χατζημιχάλη Γιάνναρη - Μεϊντάνι με έξοδο από τη Μονής Οδηγητρίας.

Τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτά που ο μελετητής εισηγήθηκε και έγιναν αποδεκτά από την επιτροπή κυκλοφορίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News