Θεοφάνια: Τριάντα βουτηχτάδες έπεσαν στα νερά του Ηρακλείου - Πρώτος ο Κώστας Καλοχριστιανάκης (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Θεοφάνια: Τριάντα βουτηχτάδες έπεσαν στα νερά του Ηρακλείου - Πρώτος ο Κώστας Καλοχριστιανάκης (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλός καιρός ευνόησε φέτος και στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά τον καθαγιασμό των υδάτων, βούτηξαν περισσότεροι από 30 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των ηλικιών - Πρώτος βουτηχτής ο Κώστας Καλοχριστιανάκης που για δεύτερη φορά έπεσε ανήμερα των Θεοφανίων, αλλά ήταν η πρώτη που κατάφερε πρώτος να πιάσει τον Σταυρό

Περισσότεροι από τριάντα βουτηχτάδες, έπεσαν στα νερά του λιμανιού στο Ηράκλειο, για να πιάσουν τον Σταυρό, κατά τον Καθαγιασμό των υδάτων που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Ο καλός καιρός ευνόησε και οι πιστοί που βρέθηκαν στην τελετή ήταν πολλοί, όπως και οι ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι κατά τη ρίψη του σταυρού ήχησαν χαρμόσυνα τις κόρνες, ευχόμενοι καλές θάλασσες.

Ο Σταυρός πέρασε από χέρι σε χέρι, με τις γυναίκες και τους άνδρες που τόλμησαν να βουτήξουν μέσα στο νερό, να ανταλλάσσουν ευχές για υγεία και περισσότερο φως. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της τελετής, όλοι μαζί μέσα από τη θάλασσα και με την γαλανόλευκη να πλέει στο νερό κολυμβητές και κολυμβήτριες είπαν τον εθνικό ύμνο. 

Πρώτος βουτηχτής ο Κώστας Καλοχριστιανάκης που για δεύτερη φορά βούτηξε ανήμερα των Θεοφανίων, αλλά ήταν η πρώτη που κατάφερε πρώτος να πιάσει το Σταυρό. Ευχές για άνωθεν φώτιση έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που χάρισε στον πρώτο βουτηχτή έναν χρυσό Σταυρό. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων να παραστεί πλήθος κόσμου και φορέων που ευχήθηκαν για την ημέρα και την νέα χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News