Δήμος Ανωγείων: Πράσινο φως για έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Ηράκλειο
Δήμος Ανωγείων: Πράσινο φως για έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταξη των Προτάσεων του Δήμου Ανωγείων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενέκρινε την ένταξη των πράξεων των Δικαιούχων Δήμων της Περιφέρειας Κρήτης της παρούσας Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ανωγείων, εγκρίθηκε το σύνολο των προτάσεων του, τρείς προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας συνολικού Προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που με άψογες κινήσεις κατάφεραν να προετοιμάσουν άρτιες και ώριμες προτάσεις για να υποβληθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρά τον όγκο δουλειάς που έχουν επωμιστεί έχουν επιδείξει σοβαρό επαγγελματισμό και αγάπη για τον τόπο τους. Ένα μεγάλο όμως ευχαριστώ και στα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικά της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης ενοσιακών πόρων. Για άλλη μια φορά τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντάς όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Παπαγιαννίδης με την αμέριστη βοήθεια του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γ. Κεφαλογιάννη, έδειξαν και κατανοούν ότι η βοήθεια και στήριξη του πρωτογενή τομέα και των παραγωγών, πέρα από τις όποιες ενίσχυσης, έχει να κάνει και με την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στον χώρο των εκμεταλλεύσεων τους. Οι αγρότες θέλουν στήριξη απο όλους, κράτος και αυτοδιοίκηση και σε αυτό το σκοπό έχουμε κοινό βηματισμό», υπογραμμίζει ο δήμάρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Αντικείμενο του έργου είναι η παρεμβάσεις βελτίωσης σε μεγάλο μέρος των αγροτοκτηνοτροφικών οδών του Δήμου. Οι παρεμβάσεις συνίστανται σε οδούς κατά κύριο λόγο εύρους τριών και τεσσάρων μέτρων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού, εκσκαφές και επιχώσεις για να υπάρξει σωστή εξομάλυνση του δρόμου και τον καθαρισμό αυτού. Μετά το πέρας των χωματουργικών εργασιών κατασκευάζεται ισοπεδωτική στρώση οδοστρωσίας για εξομάλυνση των ανωμαλιών εκσκαφής. Ενώ θα ακολουθήσει η επίστρωση με δομικό πλέγμα και σκυρόδεμα.

Τα σημεία των οδών στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο του αγροτικού δικτύου

  1. Βόρεια των Ανωγείων (Ζερβού, Βραϊμη, Δάσος, Μάκρη, Μελισουργάκι, Τρουλά Οίκου, Αχλαδιά, Σαβουνόλακα, βιολογικό, Σείσαρχα) σε σημεία που συχνά το κατάστρωμά τους παρασύρεται από τα όμβρια ύδατα και σε συνολικό μήκος παρέμβασης περίπου 13 χιλιομέτρων
  2. Πάνω Αμπέλια (βαθειά, τζαγκαρόλακο κ.α.) σε σημεία που συχνά το κατάστρωμά τους παρασύρεται από τα όμβρια ύδατα και σε συνολικό μήκος παρέμβασης περίπου 1,8 χιλιομέτρων
  3. Ολοκλήρωση, σε συνεργασία με την προηγούμενη χρηματοδότηση απο πρόγραμμα "Α. Τρίτσης", των βασικών οδών Κολέτση - Ζώμινθος και Ξερολίμνη έως σύνορα με όμορο Δήμο. Η παρέμβαση αυτή είναι συνολικού μήκους 3,5 Χιλιομέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News