Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από 22χρονο με όγκο... Ο ΑΜΚΑ τον κρατά εκτός χειρουργείου

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από 22χρονο με όγκο... Ο ΑΜΚΑ τον κρατά εκτός χειρουργείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης

Η τραυματική εμπειρία που βιώνει το τελευταίο διάστημα ένας 22χρονος άνδρας στο Ηράκλειο, επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό πρόβλημα με την δημόσια Υγεία που έχει αφεθεί στο έλεος του θεού από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Όπως καταγγέλλουν Ηρακλειώτες κοντά στο περιβάλλον του 22χρονου, ο νεαρός δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ! Ο άνδρας αλλοδαπής καταγωγής παρότι διαμένει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει ΑΜΚΑ και, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για να χειρουργηθεί πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου έχουν αποφασίσει, μολονότι η κατάσταση της της υγείας του νεαρού κρίνεται σοβαρή, να μην προχωρήσουν σε επέμβαση, δεδομένου ότι η πράξη τους αυτόματα θα ήταν παράνομη.

Φίλοι στο περιβάλλον του 22χρονου τρέχουν τις διαδικασίες προκειμένου, μέσω της υπηρεσίας ασύλου, να εκδώσουν ΑΜΚΑ στον νεαρό, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το μέγεθος ενός καρπουζιού βάρους περίπου 5 κιλών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, καθώς τις τελευταίες ημέρες καλείται να διαχειριστεί αφόρητους πόνους, πυρετό και δυσοσμία από τα υγρά που εκκρίνει ο ολοένα αυξανόμενος όγκος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, αναμένεται να μεταβούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στην ύστατη προσπάθειά τους αυτή τη φορά για να βρεθεί λύση, και να χειρουργηθεί ο νεαρός.

Φυσικά αυτήν την αγωνία και την εικόνα που βιώνει ο 22χρονος, η οικογένεια και οι φίλοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τωρινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι η προσπάθεια να αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με τις αγκυλώσεις και τις φλεγμονές, να καταστεί ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και αυτές τις έκτακτες ανάγκες. 

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News