Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του κτιρίου του ΟΑΚ ΑΕ στην Αγίου Τίτου

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση του κτιρίου του ΟΑΚ ΑΕ στην Αγίου Τίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της «αποκατάστασης του ιδιόκτητου κτιρίου του ΟΑΚ ΑΕ στο Ηράκλειο, οδός Αγίου Τίτου 16»

Σύμφωνα με την απόφαση του ειδικού γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιώργου Ζερβού, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης, το οποίο προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 1.481.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα το έργο, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των Πόρων (ΤΣ)».

Όπως αναφέρει η απόφαση, το έργο αφορά στην αποκατάσταση και στατική ενίσχυση ιδιόκτητου κτιρίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ) που βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου, με υποκείμενο μνημείο (χαρακτηρισμένο μνημείο - ενετική δεξαμενή), το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του οργανισμού που εδρεύουν στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το μνημείο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από αρχιτεκτονικής όσο και από ιστορικής πλευράς και έχει προβλεφθεί να είναι επισκέψιμο από το κοινό.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 01/09/2022 και ημερομηνία λήξης η 31/12/2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News