Ηράκλειο: Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στον στόλο της καθαριότητας του δήμου

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Οκτώ νέα απορριμματοφόρα στον στόλο της καθαριότητας του δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παραλαβή των οκτώ απορριμματοφόρων ολοκληρώνεται ουσιαστικά η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει ποτέ στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί συνολικά 25

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα απορριμματοφόρα και τις δυνατότητές τους.

Με την παραλαβή των οκτώ απορριμματοφόρων ολοκληρώνεται ουσιαστικά η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει ποτέ στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί συνολικά 25.

Τα οκτώ καινούργια είναι χωρητικότητας:

-              Τέσσερα των 16 κ.μ. (τα δυο φέρουν ειδικούς γάντζους για υπόγειους κάδους, οι οποίοι αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Οκτώβριο αρχικά σε δυο κεντρικές αρτηρίες της πόλης)

-              Τρία των 12 κ.μ.

-              Ένα των έξι  κ.μ.

Τα προηγούμενα δεκαεπτά είναι:

Δέκα χωρητικότητας 16 κ.μ.

Δυο χωρητικότητας 10 κ.ε.

Τρία χωρητικότητας 6 κ.ε. 

Δυο χωρητικότητας 4 κ.ε.

Καθώς και ένα χωρητικότητας 12 κ.ε. το οποίο προσέφερε η Ελληνική  Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Επιπλέον έχουν αποκτηθεί ένα σκουπάκι – σάρωθρο, δυο ηλεκτρικά σάρωθρα ατομικού χειριστή, ένα ανοιχτού τύπου όχημα για την αποκομιδή στο κέντρο, ένα γαντζοφόρο και ένα πλυντήριο κάδων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος: «Η προμήθεια ακόμα οκτώ νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων αναβαθμίζει περαιτέρω τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Συνολικά έχουμε αποκτήσει 25 καινούργια απορριμματοφόρα τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλα χρήσιμα οχήματα και μηχανήματα και προχωρήσαμε σε μια ανανέωση του στόλου  που δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια έκταση.  Ήταν αναγκαία όμως, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να γίνει το Ηράκλειο μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή πόλη. Παρότι θεωρούμε ότι η βελτίωση είναι εμφανής, με την σκληρή δουλειά των εργαζομένων της Καθαριότητας και με την συμπαράσταση των δημοτών, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News