Ηράκλειο: Τρεις ημέρες χωρίς νερό ο οικισμός της Ροδιάς

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Τρεις ημέρες χωρίς νερό ο οικισμός της Ροδιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν οι κάτοικοι του οικισμού Ροδιά, σε υψόμετρο 300 μέτρων στο Δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο

Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και 3 μέρες οι κάτοικοι του οικισμού της Ροδιάς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Σημειώνεται ότι υπάρχει δεξαμενή στον οικισμό, η οποία μπορεί θα μπορούσε να συνδεθεί στο δίκτυο, αλλά δυστυχώς είναι άδεια, ενώ οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι αρχές και τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν και τους έχουν εγκαταλείψει πλήρως.

Οι απαντήσεις που παίρνουν οι κάτοικοι είναι αντιφατικές. «Αρχικά προέκυψε βλάβη στο αντλιοστάσιο και στον κεντρικό αγωγό που βγάζει τον νερο απο την αφαλάτωση, με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται η περιοχή. Σήμερα ''έσκασε'' ο αγωγός. Πρόκειται για σοβαρή βλάβη, την οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει εξωτερικό συνεργείο», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Στρατάκης, μιλώντας στο neakriti.gr

Ένα διαχρονικό πρόβλημα η ανάγκη νεάς Μελέτης

Όπως είπε ο κ. Στρατάκης, «η εκπόνηση νέας μελέτης για τον οικισμό από την ΔΕΥΑΜ συνιστά επιτακτική ανάγκη».

Εξειδικέυοντας το θέμα, ο πρόεδρος της κοινότητας, σημείωσε ότι υπάρχουν χείριστα δίκτυα στον οικισμό, αποτέλεσμα λανθασμένων μελετών. «Πρέπει να ''σπάσουν'' οι πιέσεις στο νέρο», υπογραμμίζει ο κ. Στρατάκης, καθώς ο αρχικός που προέβλεπε την υλοποίηση ενός δικτύου με μικρές ατμόσφαιρες και μειωτές, όπως όλα δείχνουν δεν αποδίδει καρπούς, αφού οι μειωτές παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες και φθορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News