Ηράκλειο: Οι πρώτες 48 ώρες χωρίς μέτρα (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Οι πρώτες 48 ώρες χωρίς μέτρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα μέτρα σε διασκέδαση και εστίαση τέθηκαν σε ισχύ - Το πρώτο βράδυ θαμώνες σε μπαρ και κλαμπ του Ηρακλείου, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διασκέδασαν μέχρι το πρωί

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες από χθες, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να εισέρχονται σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο της περιοχής που βρίσκονται. Ακόμα κι αν μια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη», οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ικανοποίηση εκφράζουν πολίτες του Ηρακλείου στη νέα συνθήκη που διαμορώνεται, οι οποίοι χωρίς μάσκα, όρθιοι και τη μουσική στη διαπασών διασκέδασαν σε κλειστούς χώρους μπαρ και κλαμπ του Ηρακλείου, το πρώτο βράδυ εφαρμογής των νέων μέτρων, με τις εικόνες να θυμίζουν καταστάσεις προ κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο των μπαρ του Ηρακλείου γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη συνέχεια οι θαμώνες έμπαιναν μέσα. Εναλλακτικά, στους εξωτερικούς χώρους (μεικτοί) μπορούσαν να καθήσουν και μη εμβολιασμένοι πελάτες. 

Στο πρώτο βράδυ της «ελευθερίας» τους, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στην Αθήνα, κατέκλυσαν το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Βέρτης. Μέσα στο  κατάμεστο κέντρο ήταν μόνο πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, όπου θυμήθηκαν παλιές καλές εποχές με πολύ χορό.

https://www.youtube.com/watch?v=zkkVCPVm9Hc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Διαβάστε επίσης

⇒Κορωνοϊός - Εμβολιασμένοι: Χωρίς όριο πληρότητας η εστίαση, το θέατρο και οι κινηματογράφοι - Τα νέα μέτρα

Πρώτο βράδυ κανονικότητας για τους εμβολιασμένους στον Βέρτη, με πολύ κόσμο, όρθιους και χορό

Σε επίπεδα προ Covid-19 εποχής επέστρεψε το κέντρο όπου τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης. Χθες το βράδυ, 9 Οκτωβρίου, σχεδόν όλα ήταν όπως και πριν από την πανδημία, όλοι χόρευαν και έδειχναν να το ευχαριστιούνται με την καρδιά τους, αφού και ο τραγουδιστής τους προέτρεψε από την πίστα να το κάνουν λέγοντας: «Σηκωνόμαστε όρθιοι να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε, αφού πλέον επιτρέπεται και είμαστε όλοι εμβολιασμένοι».

Ο χορός δεν σταμάτησε όλο το βράδυ και στην Θεσσαλονίκη, δείχνοντας την ανάγκη που έχουν οι πολίτες να επιστρέψουν στην ζωή όπως την ήξεραν, πριν από την πανδημία. Τα περισσότερα κέντρα της πόλης που είναι ανοιχτά γέμισαν με κόσμο που ήθελε να διασκεδάσει μέχρι το πρωί.

https://www.youtube.com/watch?v=yGzOIWgEOVc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τα μέτρα που ισχύουν

Σε μικτούς χώρους, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο το πρωί και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους .

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου, είναι μεικτοί χώροι και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εμβολιασμένους και μη.

Να σημειωθεί πως στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους.

Οι υπεύθυνοι των χώρων που θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους θα πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς οι έλεγχοι από την Πολιτεία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Υγείας, θα είναι αυστηροί.

Επίσης από σήμερα σε μεγαλύτερη ελευθερία θα βρίσκονται οι πολίτες περιοχών που είναι στο «κόκκινο», όσον αφορά το επιδημιολογικό τους φορτίο. Οι περιοχές αυτές από σήμερα δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, αλλά απλώς θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ώστε οι κάτοικοί τους να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και στους μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Ας σημειωθεί πως και στις «κόκκινες» περιοχές οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα λειτουργούν σε πλήρες καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους πελάτες τους. Επίσης δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, το προσωπικό θα πρέπει να είναι είτε εμβολιασμένο είτε να κάνει τα απαραίτητα rapid test που ήδη προβλέπονται και σε κάθε περίπτωση να φορά μάσκα.

Διευκρινίζεται σε κάθε τόνο από τους ειδικούς ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να … πετάξουμε την μάσκα και ότι τα μέτρα αφορούν μόνο χώρους εστίασης και διασκέδασης και όχι λοιπές δραστηριότητες σε άλλους μικτούς χώρους με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπως τα μέσα μεταφοράς, τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όπως σινεμά, συναυλίες και θέατρα, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News