Αυστηρά μέτρα πλέον στο Βενιζέλειο: Αρνητικό τεστ για αποκλειστικές & συγγενείς

Ηράκλειο
Αυστηρά μέτρα πλέον στο Βενιζέλειο: Αρνητικό τεστ για αποκλειστικές & συγγενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα νοσοκομεία

Αυστηροποιούνται τα μέτρα πρόληψης της διασποράς ιού SARS COV2 εντός του Γ.Ν. « Βενιζέλειο-Πανάνειο», καθώς όπως είναι γνωστό υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως ανακοινώθηκε θα επιτρέπεται μόνο η παραμονή ενός συνοδού με άδεια και οι αποκλειστικές νοσοκόμες θα πρέπει να προσκομούν αρνητικό τεστ.

Αναλυτικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα:

-Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

-Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

-Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

-Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Τέλος επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη της χωρίς καμία εξαίρεση ορθής χρήσης της μάσκας συνεχώς.

Στο «κόκκινο» οι νοσηλείες στο Βενιζέλειο

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία της Κρήτης ανέρχονται πλέον στου 55

Οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο φθάνοντας συνολικά τους 19 , εκ των οποίων 15 σε κλινική covid- 19 και  4 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως μέσα σε μία εβδομάδα (από την Πέμπτη 11 έως την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου), οι ασθενείς – με κορωνοϊό – που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης αυξήθηκαν κατά 12.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News