Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο φυτώριο Φοινικιάς

Ηράκλειο
Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο φυτώριο Φοινικιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα γίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο δασικό φυτώριο Φοινικιάς με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να ανακοινώνει το κλείσιμο των υπηρεσιών καθώς δεν θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία πολιτών. Άμεσα προβλέπεται η απολύμανση του κτιρίου, απομάκρυνση των υπαλλήλων - επαφών υψηλού κινδύνου και η διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του δασικού Φυτωρίου Φοινικιάς, 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του, από 01-10-2020, Πρωτοκόλλου Διαχείρισης κρούσματος για τους Χώρους Εργασίας του Δημόσιου Τομέα από τη λοίμωξη κορωνοϊού Covid-19 και, μετά από την εμφάνιση δύο (2) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις εγκαταστάσεις του δασικού Φυτωρίου της Φοινικιάς, όπου στεγάζονται τρεις (3) Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης -η Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, η Δ/νση Δασών Ηρακλείου και η Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων- η Συντονίστρια, Μαρία Κοζυράκη, αποφασίζει την άμεση εφαρμογή των παρακάτω:

Οι παραπάνω Υπηρεσίες θα παραμείνουν λειτουργικές αλλά κλειστές στην εξυπηρέτηση των πολιτών με φυσική παρουσία στους χώρους εργασίας. Οι Προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων θα καθορίσουν τον τρόπο παραλαβής των δικαιολογητικών για υποθέσεις αρμοδιότητας τους και θα αναρτήσουν σχετική ανακοίνωση στην είσοδο των υπηρεσιών τους, για την άμεση ενημέρωση των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Σε κάθε Υπηρεσία θα τηρείται στο ακέραιο το ωράριο εργασίας αλλά, με ευθύνη των Διευθυντών, ρυθμίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να παρίστανται καθημερινά στα γραφεία και εκείνων που θα παρέχουν τηλε-εργασία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης.

 Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, https://www.apdkritis.gov.gr/el, για όλα τα τηλέφωνα και e-mails επικοινωνίας. Παρακαλούνται να έρχονται σε επικοινωνία για τις υποθέσεις τους μόνο μέσω τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων και δια αλληλογραφίας.

Εφιστούμε την προσοχή καθώς, το τρέχον χρονικό διάστημα συμπίπτει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. Η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου ανάρτησε τους δασικούς χάρτες για την Π.Ε. Ηρακλείου την Παρασκευή, 29-1-2021. Λόγω της κατάστασης που επιβάλλεται εξαιτίας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, παρακαλούμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται για ζητήματα σχετικά με τους δασικούς χάρτες όπως επικοινωνούν με την Υπηρεσία τηλεφωνικά (2810264969 και 2810264942) ή με e-mail ([email protected]) μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχει ήδη υλοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, όπως άμεση απολύμανση του κτιρίου, απομάκρυνση των υπαλλήλων-επαφών υψηλού κινδύνου και, προγραμματισμό για τη διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του δασικού Φυτωρίου Φοινικιάς, μετά από συνεννόηση με τη Διοικήτρια της 7ης Δ.Υ.ΠΕ. και το αρμόδιο κλιμάκιο (Κ.Ομ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ, την προσεχή Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

(φωτογραφία rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News