Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Να δοθεί στους φυσικοθεραπευτές το επίδομα Χριστουγέννων»

Ηράκλειο
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Να δοθεί στους φυσικοθεραπευτές το επίδομα Χριστουγέννων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να ενταχθούν οι φυσικοθεραπευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά», ζητούν μεταξύ άλλων τα μέλη του Σωματείου

Την ένταξη των φυσικοθεραπευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και τη χορήγηση επιδόματος Χριστούγεννων στο συγκεκριμένο κλάδο, ζητά, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Με αφορμή την τρέχουσα δημόσια συζήτηση που αφορά στην χορήγηση επιδόματος Χριστουγέννων και την ένταξη των Φυσικοθεραπευτών του ΕΣΥ στα Β.Α.Ε καθώς και στην χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ τονίζει ότι οι Φυσικοθεραπευτές εργάζονται, όπως έκαναν ανέκαθεν ενταγμένοι στο Ε.Σ.Υ, σε επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου:

  • Η χρόνια καταπόνηση τους, λόγω της φύσης της εργασίας τους, έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγεία τους με συχνότερη την εμφάνιση μυοσκελετικών παθήσεων,
  • Η έκθεση τους σε πάσης φύσεως σωματικές εκκρίσεις και αερόλυμα, αυξάνει τον κίνδυνο νοσηρότητας από μεταδοτικά και λοιμώδη νοσήματα,
  • Στις σημερινές συνθήκες και από την αρχή της πανδημίας έχουν σημαντικό και ενεργό ρόλο σε όλες τις φάσεις αποκατάστασης ασθενών Covid-19. Η παρέμβαση τους σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ χαρακτηρίζεται ως «εξόχως σημαντική». Η παρέμβαση αυτή παρέχεται καθημερινώς, σε δύο βάρδιες καθώς επίσης Σαββάτο Κυριακή και αργίες από τους Φυσικοθεραπευτές του Νοσοκομείου μας

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα συζητείται η χορήγηση επιδόματος Χριστουγέννων σε γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ Covid-19, αποκλείοντας πιθανώς τόσο τους Φυσικοθεραπευτές όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Θεωρούμε αυτονόητο να συμπεριληφθούν οι φυσικοθεραπευτές  στη χορήγηση του επιδόματος Χριστουγέννων και οποιουδήποτε μελλοντικού επιδόματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ένταξη τους στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News