Συγκλονιστικό βίντεο από το φαράγγι Ζαρού - Ορμητικός χείμαρρος… κόβει την ανάσα!

Ηράκλειο
Συγκλονιστικό βίντεο από το φαράγγι Ζαρού - Ορμητικός χείμαρρος… κόβει την ανάσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο που ανάρτησε πολίτης από τον Ζαρό

Σαρώνει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το νησί μας με κάποιες περιοχές να... βάλλονται περισσότερο και με την κακοκαιρία να είναι σε εξέλιξη. 

Πιο συγκεκριμένα, άγριες ήταν οι διαθέσεις του καιρού κυρίως τις απογευματινές ώρες σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, καθώς η βροχόπτωση ήταν έντονη.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Facebook, και στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κώστας Μανιουδάκης, ο οποίος βρέθηκε στο φαράγγι του Ζαρού, η ορμή του νερού είναι τρομακτική, καθώς και ο όγκος του.  

Όπως ο ίδιος περιγράφει η διάρκεια της καταιγίδας, μπορεί να κράτησε μόνο μερικά λεπτά, ωστόσο οι ποσότητες του νερού που κατέβαιναν από το φαράγγι ήταν ασύλληπτες, με την ορμή να προκαλεί τρόμο και τον όγκο του νερού να είναι τεράστιος.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Έντονη ήταν και η καταιγίδα που έπληξε την πόλη του Ηρακλείου με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους περιοχών της χώρα μας, που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Οι περιοχές που ήδη επηρεάζονται είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Επίσης ανακοίνωση σχετικά με την επιδείνωση του καιρού, εξέδωσε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που αναφέρει ότι αναμένονται στην περιφέρεια Κρήτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούν τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες αυτοπροστασίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προστασία πρόχειρων κατασκευών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν χείμαρροι ή ρέματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News