Παραλίγο μοιραίο… «παιχνίδι» στα Τείχη: Πέταξαν πέτρα σε ΙΧ - «Θα μπορούσε να με χτυπήσει στα πλευρά ή το λαιμό»  

Ηράκλειο
Παραλίγο μοιραίο… «παιχνίδι» στα Τείχη: Πέταξαν πέτρα σε ΙΧ - «Θα μπορούσε να με χτυπήσει στα πλευρά ή το λαιμό»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα SOS εκπέμπει Ηρακλειώτης - Άγνωστοι πέταξαν πέτρα στο αυτοκίνητό του

Την προσοχή των οδηγών εφιστά Ηρακλειώτης ο οποίος δέχτηκε «δολοφονική», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση, επί της οδού Πλαστήρα στο Ηράκλειο.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 7:20 με 7:30 το απόγευμα της Κυριακής 1 Νοεμβρίου. Ο νεαρός άνδρας κινείτο με το αυτοκίνητό του στο ύψος της Χανιόπορτας, όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και είδε το τζάμι του αυτοκινήτου του να γίνεται θρύψαλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όπως περιέγραψε ο Ηρακλειώτης μιλώντας στο neakriti.gr «Ο θόρυβος, αρχικά μου φάνηκε σαν πυροβολισμός, ωστόσο, όταν σταμάτησα το αυτοκίνητό μου λίγο πιο μακριά από το σημείο τη επίθεσης, αντιλήφθηκα ότι άγνωστοι είχαν πετάξει μια αρκετά μεγάλη πέτρα, η οποία είχε καταστρέψει το τζάμι και βρισκόταν κάτω από το κάθισμα του οδηγού».

Η πέτρα «χτύπησε» το τζάμι των πίσω καθισμάτων - ακριβώς πίσω από τον ίδιο που οδηγούσε - ωστόσο, ο νεαρός δεν έκρυψε την αγωνία του σχετικά με το αν η πέτρα είχε «χτυπήσει» το δικό του τζάμι:

«Η πέτρα χτύπησε, αρχικά, το κολωνάκι του αυτοκινήτου και έπειτα έσπασε το τζάμι του πίσω καθίσματος», σχολίασε ο ίδιος. «Εάν η πέτρα είχε χτυπήσει το δικό μου τζάμι, θα με είχε “βρει” στα πλευρά, ή στο λαιμό», συμπλήρωσε.

Το σίγουρο είναι πως είτε εάν οι άγνωστοι είχαν πετάξει την πέτρα ελάχιστα εκατοστά πιο αριστερά, είτε εάν την είχαν πετάξει ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου νωρίτερα, ο νεαρός - αν μη τι άλλο - θα είχε τραυματιστεί.

Μάλιστα, οι συνέπειες της επίθεσης θα ήταν τραγικότερες εάν ο άνδρας είχε, για παράδειγμα, ένα παιδί στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του.

Χαρακτηριστικό του σοκ του Ηρακλειώτη είναι πως όταν ερωτήθη για το κόστος της ζημιάς, απάντησε πως «Το κόστος είναι το ελάχιστο που με ενδιαφέρει… Αυτή τη στιγμή, θα μπορούσα να μη ζω».

Ο ίδιος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, ενώ προσεχώς αναμένεται να προχωρήσει και σε σχετική καταγγελία.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση στο πρόσωπό του, αλλά, για… άκρως επικίνδυνα «παιχνίδια» στα οποία προβαίνουν άγνωστοι και τα οποία, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News