Συγκλονιστικές εικόνες: Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων οδηγών - «Πνίγηκε» ο Καρτερός

Ηράκλειο
Συγκλονιστικές εικόνες: Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων οδηγών - «Πνίγηκε» ο Καρτερός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρωική επιχείρηση: Γυναίκα έμεινε γαντζωμένη σε κολώνα - Παρασύρθηκε μέχρι και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής

Μετά τους εγκλωβισμούς οδηγών στη λεωφόρο Καζαντζίδη, ακολούθησε ακόμη πιο τρομακτικό σκηνικό στον Καρτερό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αϊ Γιάννη.

Η ηρωική επιχείρηση της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας, αλλά και πολιτών αποσόβησε μεγάλη τραγωδία στον Καρτερό όπου το νερό παρέσυρε περισσότερα από 15 αυτοκίνητα.

Μια γυναίκα έμεινε γαντζωμένη σε κολώνα σχεδόν για μία ώρα μέχρι οι διασώστες να κατέβουν από το βουνό με σχοινιά για να την απεγκλωβίσουν. Την ίδια στιγμή οδηγός οχήματος του δήμου συγκρατούσε άλλο όχημα που παρασυρόταν από τα νερά μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να σπάσουν τα τζάμια και τα τον τραβήξουν έξω. Ακόμη και το ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής μαζί με το πλήρωμα παρασύρθηκε από τα νερά τα οποία περνούσα πάνω από τις ταράτσες στων σπιτιών.

Αυτοκίνητα βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ενώ οι πυροσβέστες βρήκαν και έσωσαν την εικόνα του αγίου πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, επιχείρηση στήθηκε και στο Κέντρο Ειδικών παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή" για να βγουν τα παιδιά από το χώρο. 

Πλημμύρισε το φυτώριο Καρτερού

Ενδεικτικό της ισχυρής βροχόπτωσης στον Καρτερό είναι εικόνες καταστροφής προκάλεσε η κακοκαιρία και στο φυτώριο της περιοχής. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News