Έκλεισε για 3,5 ώρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Έκλεισε για 3,5 ώρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα επανήλθε σε λειτουργία

Προβλήματα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχει προκαλέσει η σφοδρότατη κακοκαιρία που πλήττει από χτες την Κρήτη.

Δρόμοι έκλεισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ, ανεστάλησαν και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και όπως επιβεβαίωσε ο Αερολιμενάρχης, κ. Γιώργος Πλιάκας, μιλώντας στο neakriti.gr, το αεροδρόμιο Ηρακλείου παραμένει κλειστό από τις 12:30 το μεσημέρι.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στις υποδομές του αεροδρομίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, «εάν δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα και το αεροδρόμιο δεν γίνει ξανά ασφαλές για το κοινό, υπάρχει περίπτωση να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ το αεροδρόμιο επρόκειτο να λειτουργήσει ξανά στις 4:30 νωρίς το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, το αεροδρόμιο Ηρακλείου επανήλθε σε λειτουργία πριν από τις 4 το απόγευμα, ενώ, μάλιστα, μέχρι τις 4:30 είχε δεχτεί και το πρώτο αεροσκάφος, μετά την ολιγόωρη αναστολή των υπηρεσιών του.

Ωστόσο, ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε ήταν οι εικόνες που εστάλησαν από πολίτη στο neakriti.gr, έξω από το αερόδρομιο Ηρακλείου, το μεσημέρι της Τετάρτης:

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ: 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε από χθες το νησί της Κρήτης και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για τις επόμενες 4 ώρες, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News