Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου

Ηράκλειο
Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων  

Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό των 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, τα οποία συστεγάζονται.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη δασκάλα της έκτης τάξης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, η οποία βρέθηκε θετική στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του εκπαιδευτικού του 57ου Δημοτικού Σχολείου, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Λόγω του θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλη Μπελαδάκη, αναστέλλεται η λειτουργία του ΣΤ2 τμήματος του 28ου Δημοτικού Σχολείου, για 14 ημέρες.

Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου του 28ου Δημοτικού (αίθουσα 12), καθώς η εκπαιδευτικός είχε πραγματοποιήσει δίωρο μάθημα την περασμένη Παρασκευή.

Διευκρινίζεται πως οι μαθητές του εν λόγω ολοήμερου τμήματος θα πρέπει να απέχουν και από τα πρωινά τους μαθήματα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

Η δασκάλα τέθηκε, επίσης, σε κατ' οίκον απομόνωση.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι συγκεκριμένοι μαθητές που τίθενται σε καραντίνα, όχι μόνο δε θα πηγαίνουν στο σχολείο για 2 εβδομάδες, αλλά - για το ίδιο χρονικό διάστημα - οφείλουν να απέχουν, προληπτικά, και από κάθε άλλη εξωσχολική δραστηριότητα όπου απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Η ανακοίνωση των Σχολείων:

«Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται από αύριο μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ. διότι η δασκάλα τους είναι θετική στο τεστ Covid-19.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου, αίθουσα 12, διότι η ίδια εκπαιδευτικός, είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Φυσικά οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος ,δεν θα έρχονται στο σχολείο ούτε στην πρωινή ζώνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν για κάποιο λόγο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 16/10/20 θα έρχονται κανονικά στο σχολείο.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News